KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da iflas eden tekstil fabrikasını almak için Karabük'ten gelen bir tekstil firmasının genel müdür yardımcısı Ahmet Öz, hukuki sorunların çözülmesi durumunda fabrikayı çalıştıracaklarını ve işçilerin 2 aylık ücretlerini ödeyeceklerini bildirdi.

Öz, fabrikada alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle tesisteki makinelerin alınmaması için nöbet tutan işçileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, tesisi alarak çalıştırmak niyetlerinin olduğunu belirtti.

Fabrikadaki hukuki problemini çözülerek kendilerine geçmesi kaydıyla bunu yapmayı planladıklarını ifade eden Öz, şöyle konuştu:

"Bu problemin çözülmesi durumunda fabrika faal duruma geçirilecek. Aksi takdirde bu mümkün değil. Birisi gelirse 'Bura benim. Siz burada ne yapıyorsunuz, işgalcisiniz' derse. Biz bir şey yapamayız. Ancak herkes şunu bilsin, işçi arkadaşlarımızın parası ödenecek. Biz bunu sosyal sorumluluk kavramı içinde değerlendiriyoruz. Belediyeyle bununla ilgili konuşacağız. Biz burayı işleteceğiz."

İflas ettiği gerekçesiyle 8 Mart'ta kapatılma kararı alınan tekstil fabrikasında çalışan işçiler, alacakları ödenmeden işverenin tesisteki makineleri almaması için nöbet tutmaya başlamıştı.