Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından Ekim ayında düzenlenen eğitim seminerine katılan şoförlerin sertifikaları verildi.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından yürütülen “Etkili iletişim ve görgü kuralları eğitimi. İlk yardım ve sağlık bilgisi eğitimi. Trafik Psikolojisi eğitimi ve trafik bilgisi eğitimi” seminerine katılan şoförlerin sertifikaları verildi. Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, şoförler ve otomobilciler odası olarak, şoför esnafına yönelik bir proje hazırladıklarını ve bu projenin Oran Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek desteklendiğini belirterek, “Konun uzmanları tarafından şoför esnafımıza ‘Etkili iletişim ve görgü kuralları eğitimi. İlk yardım ve sağlık bilgisi eğitimi. Trafik Psikolojisi eğitimi ve trafik bilgisi eğitimi” verildi. 2 Gün süren eğitimlerimize 400 şoförümüz katılmıştı. Bugün de eğitime katılan şoförlerimizin sertifikalarını takdim ediyoruz” dedi.
Verilen eğitimlerin şoför esnafı için çok faydalı olduğunu ifade eden Bakıcı, “Geçtiğimiz günlerde şehir içi dolmuşta bir yolcu rahatsızlanıyor, ilk yardım eğitimi alan şoförümüz ise müdahale ederek ilk yardımı yapıyor ve ardından hastaneye kaldırılıyor. Bu da eğitimin faydasını gösteriyor. İnşallah bundan sonra da çeşitli eğitim seminerleri düzenleyerek esnafımıza daha bilgili, daha donanımlı olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.