Düzce Anadolu Lisesi ile Almanya’nın Castrop Rauxel şehri Janusz Korczak okulu arasında başlatılan mektup arkadaşlığı meyvelerini vermeye başladı.
Almanya’dan Özcan Atabaş ile Düzce Anadolu Lisesi’nden Yasemin Topal Altundal adlı öğretmenlerinin girişimleri sonucunda gerçekleşen ve her iki okuldan 10 ar öğrencinin karşılıklı olarak mektuplaşmaları ile başlatılan çalışmalar sonunda, 23 Mart Pazartesi günü Almanya’dan 10 öğrenci ve 3 öğretmen Düzce’ye gelecek.
29 Mart tarihine kadar Düzce’de kalacak olan öğretmen ve öğrenciler, Düzce’deki mektup arkadaşları ile birlikte Düzce’nin tarihi ve turistik yerleri ile çevre illerini de gezecek. İnternetin yaygın olduğu, resmi yazışmaların bile internetten yapıldığı çağımızda mektupla iletişim kuran öğrencilerin bu hareketi dikkat çekiyor. Mektup arkadaşlığında Almanya’dan mektuplar Türkçe olarak yazılırken, Düzce’den giden mektuplar ise Almanca olarak yazılıyor. Mektuplarda öğrenciler kendilerini tanıtıyor, hobilerinden, zevklerine kadar bir çok konudan bahsediyorlar. Mektup arkadaşlığı ile başlayan dostluklar Almanya’dan gelen ziyaretçilerden sonra önümüzdeki aylarda Düzce’den Almanya’ya gidecek öğretmen ve öğrenciler ile daha da pekişmiş olacak.