Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay’da kamplar dışında 229 bin 617 Suriyeli sığınmacının yaşadığını bildirdi.
Vali Topaca, yaptığı açıklamada, şu an itibariyle kamplarda 14 bin 966 Suriyeli sığınmacı bulunduğunu belirterek, "Bu kamplar her türlü ihtiyacın devletimiz tarafından karşılandığı, kontrol edildiği, insanların barındırıldığı mekanlardır. Bilindiği gibi beş adet kampımız vardır. Kamplar dışında ise 229 bin 617 Suriye vatandaşı ilimizde ikamet ediyor. Kamplardakini de eklediğimizde yaklaşık olarak 245 bin Suriyeli, Hatay ilimizde ikamet ediyor" dedi.
Hatay’da yaşayan, herhangi bir şekilde suç işlemiş veya suça karışmış Suriye vatandaşı varsa o konuda hiçbir şekilde tolerans göstermeyeceklerini ifade eden Topaca, suça karışanların da etkili bir şekilde takip edildiğini, yargı önüne çıkarıldığını, haklarında yasal işlem yapılarak sınır dışı edildiğini kaydetti.
Aynı şekilde Suriye plakalı araçlarla ilgili olarak da etkili bir çalışma yaptıklarını söyleyen Topaca, “Suriye plakalı araçların kurallara, bizim yasalarımıza uymaları konusuna yine sıfır tolerans ile yaklaşıyoruz. Bu hususta Suriye plakalı çok sayıda araca ceza kesilmiş, trafikten men edilmiştir” dedi.