Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, “Milliyetçi Hareket iktidarında sulama elektriğinden KDV almayacağız” dedi.
7 Haziran genel seçimlerinde sayılı günler kala çalışmalarına hız veren Yıldız, Doğanşehir’in Polat, Çavuşlu ve Fındık belde ve köylerini ziyaret etti. Ziyaretlerde Milliyetçi Hareket iktidarında yapacakları hizmetleri anlatan MHP’li Yıldız, tarım sektörünün üretim, işleme ve pazarlama boyutlarıyla bütüncül olarak bir yapıya kavuşturulacağını söyledi. Yıldız, “Yüksek verimlilikte ve kaliteli ürün üreten, teknoloji kullanabilen, ülke insanını besleyebilen ve ihracat kapasitesi yüksek bir düzeye getirileceğiz. Doğal kaynakların dengeli kullanımını gözeten, büyümeye sürdürülebilir katkı sağlayan, örgütlü ve rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulmasını sağlayacağız. Tarımsal yapı fiziksel, teknolojik ve toplumsal boyutlarıyla, çağdaş değişim ve dönüşümlere uygun hale getireceğiz. Sözleşmeli üretim modeli geliştirilerek bir taraftan çiftçilerimizin ürünlerinin gerçek değeri üzerinden pazarlanmasına, diğer taraftan sanayici, tüccar ve ihracatçılara sürekli, kaliteli, yüksek standartta, uygun nitelik ve fiyatta ham madde arzına imkân sağlayacağız” dedi.
“KAYISIYA KATMA DEĞER KAZANDIRACAĞIZ”
Malatya’nın en önemli marka değerinin dünyaca tanınan kayısı olduğunu anımsatan Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında kayısıya katma değer kazandırarak üretiminden pazarlamasına, ihracatında kadar fiyatların tespitinde hem devletin hem de kayısı üreticisinin söz sahibi olacağını kaydetti. Yıldız, “Bunun için hukuki ve teknik alt yapı oluşturulacak, bu amaçla gerekli yatırımları yapacağız. Tarla içi geliştirme hizmetleri etkinleştirilerek sulama oranını artıracağız. Mevcut su iletim ve dağıtım tesislerinde toprak kanallar ile klasik sistemler yenilenerek, kapalı sisteme geçiş hızlandırılacak ve tarla içi sulamalarda damla sulama, yağmurlama sulama gibi modern sulama yöntemlerini de yaygınlaştıracağız. Bu amaçla teşvikler artırılacak ve alternatife uygun kredi imkânları getirilecek” dedi.
“SULAMA ELEKTRİĞİNDEN KDV ALMAYACAĞIZ”
Hazine arazilerinde tarımsal üretimde bulunmak isteyen köylülere-çiftçilere tarımsal desteklerden yararlanmasını sağlayacaklarını belirten Yıldız, hazine ile olan uyuşmazlıkların giderileceğini ve araziler kullanıcılarına uzun vadeli olarak kiralanacağını söyledi. Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında yapacakları hizmetleri şöyle sıraladı:
“Çiftçinin başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdilere ucuz erişimi sağlayacağız. Çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldıracağız. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak ve çiftçilerimizin ucuz elektrik kullanmaları sağlanacak, elektrik fatura bedellerinin hasat dönemi fatura edilerek tahsili imkânı temin edilecektir.”