Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri, rektör adaylarını belirlemek üzere sandık başına gitti.
Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri, yeni dönemde görev alacak rektörü belirlemek üzere sandık başına gitti. Rektörlük için iki adayın ismi belli olurken, diğer isimleri ise öğretim üyeleri belirleyecek. Rektörlük A Salonu’nda sabah 09.00’da başlayan oy verme işlemi saat 16.00’ya kadar devam edecek. Rektör adaylarını belirlemek için bin 13 öğretim üyesinin oy kullanma yetkisi bulunurken, aday seçimleri için en az yarısının sandık başına gitmesi gerekiyor. Rektör adaylarından mevcut Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Yusuf Ulcay da erken saatlerde oy kullanmak için salona geldi.
Uludağ Üniversitesi’nin bir dünya üniversitesi olabilecek potansiyelde bulunduğunu ifade eden rektör adayı ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Biz de üniversitemizi bu seviyeye çıkarabilecek vizyona, birikime ve ekibe sahibiz. Uludağ Üniversitesi’ni hak ettiği yere getirmek için tüm akademisyen arkadaşlarımı, gerçekleştireceğimiz seçimde özgür iradelerini ortaya koymak üzere demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum. Ümit ederim ki büyük bir katılım gerçekleştiririz. Resmi olarak açıklanmış 2 adayımız var. En azından tek aday olmak yerine çift aday çıkarak demokratik bir yarış ortamına dönüştürdük” dedi.
"TÜRKİYE’DEKİ İLK 10 ÜNİVERSİTE ARASINDA OLMALIYIZ"
Uludağ Üniversitesi’nden sonra kurulan üniversitelerin daha hızla büyüyerek ilerlediğini belirten Ulcay, “Türkiye’de ilk 10’da olmasını istediğimiz üniversitemiz akademik açıdan 20’li sıralarda. Ben bunu kabullenmek istemiyorum. Üniversitemizi bir kere bu mümbit ortamda bu kadar dinamiklerin etkin ve zengin olduğu bir şehirde bizim üniversitemiz. Bu ilişkilerini doğru kurup ilk 10 üniversite arasında olması gerekiyor. İsmimizin en azından dünyadaki bin üniversite arasında geçmesi gerekiyordu. Rektörlüğün yönetim kadrosunu Uludağ Üniversitesi’nin görüşlerini temsil edecek şekilde oluşturacağım ki birbirimizin arasında konuşma ve güven başlasın. Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerini meydana getiren doku, mutlaka kendisini yönetimde görmek ister. Ben bu şansı arkadaşlarımıza vereceğim. Yetki ve o yıl içerisinde hazırlanan bütçeleri fakültelere ve okullara vereceğim. Ben onlara karışmayacağım. Rektör olarak atandığım takdirde görevim fakülteleri ve okulları yönetmek değil, koordine ve kontrol etmektir” dedi.
Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlediği esaslara göre, seçim sonucunda alınan oy sayısına göre en az 6 kişilik aday listesi oluşması gerekirken, seçimin hemen ardından 6 kişilik rektör aday listesi YÖK’e bildirilecek. YÖK de bu listeden oluşturacağı 3 kişilik aday listesini Cumhurbaşkanı’na sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 22 Mart’a kadar Uludağ Üniversitesi’nin yeni rektörünü atayacak.