Doğuştan görme engelli 4 yaşındaki Egehan’ın aydınlığa kavuşması için ameliyat olması gerekiyor. Oğullarının sağlığına kavuşmasını isteyen aile, maddi durumlarının kötü olması sebebiyle yetkililerden yardım bekliyor.
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yaşayan Yongacı ailesinin oğulları Egehan, 4 yıl önce görme engelli dünyaya geldi. 4 yıldan bu yana çocukları için mücadele eden Yongacı ailesi, minik Egehan’ın tedavi olmasını istiyor.
Maddi durumları kötü olduğu için minik Egehan’ı tedavi ettiremeyen Baba Eşref Yongacı (39) ve anne Yonca Yongacı’nın (26) tek arzusu Egehan’ın tedavisinin yapılarak diğer çocuklar gibi kendi başına koşup oynayabilmesi.
7 senedir evli olduklarını belirten minik Egehan’ın annesi ve babası, tek arzularının Egehan’ın diğer çocuklar gibi görmesi, parka gidip oyun oyması olduğunu dile getirdi. Minik Egehan’ın normal çocuklar gibi görmesini istediğini gözyaşlarıyla anlatan anne Yonca Yongacı, hastalığın kendisinden gelen bir genetik hastalık olduğunu kaydetti.
Anne Yongacı, çocuğunun sadece görmesini istediğini söyleyerek, "Herkesin çocuğu gibi benim çocuğum da görsün. Hiç göremiyor benim çocuğum. Benim çocuğum göremediği için seslerden korkuyor. Hiçbir ortama giremiyoruz. Çocuğumu bırakamıyorum. Tek başına sobaya gidiyor korkuyorum bir şey olur diye. Ne olursunuz Allah rızası için çocuğuma yardım bekliyorum. Çocuğumun sadece görmesini istiyorum. Hiçbir şekilde ortama katılamıyoruz. Evin içinde yüksek sesle konuşamıyoruz. Çok korkuyor, kavga ediyoruz zannediyor. Mutfağa bile tek başıma gidemiyorum. Sürekli onunla gitmek zorundayım" ifadesini kullandı.
"HER BABA GİBİ ÇOCUĞUMUN KENDİ BAŞINA KOŞUP OYNAMASINI İSTİYORUM"
Geçimini simit satarak sağlayan baba Eşref Yongacı, oğlunda glokom denen bir hastalığının olduğunu ifade ederek, hastalığın tedavisinin sadece Avrupa’da yapıldığını söyledi. Çocuğunun hastalığının doğuştan olduğunu belirten baba Yongacı, "Çocuğumun doğuştan bir gözü olmadığından öteki gözünün de oluşmadığından hiç görmüyor. Sayın büyüklerimizden, yetkililerimizden çocuğuma yardım etmesini talep ediyorum. Ben oğlum Egehan’ın görmesini istiyorum. Her babanın çocuğunun görmesini istediği gibi ben çocuğumun görmesini istiyorum. Koşmasını, oynamasını, normal bir çocuk olmasını istiyorum. Ama maddi durum bozuk olduğundan dolayı tedavisini halledemiyorum. Sayın büyüklerimizin bu konuya el atmasını istiyorum. Allah rızası için çocuğumun özellikle görmesini çok istiyorum. Bu dünyada zaten başka bir beklentim yok. Egehan’ın görmesi benim için en büyük ödül olacak. Çocuğumla bu şekilde yaşıyorum bu Allah’ın takdiridir. Bir umudu varsa bir ışığı varsa bu konuda sayın büyüklerimizden yardım bekliyorum. Çocuğum görmesi için yardım bekliyorum" dedi.
Aile, maddi durumları olmadığı için yetkililerden yardım talebinde bulundu.