CHP Manisa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Özel önceki gün seçim çalışmalarına Selendi’de devam etti. CHP’li Özel Selendi’de belediye hoparlöründen Selendililere seçim programını anlattı ve "Yaşanacak bir Türkiye, sorunları olmayan bir Manisa için söz veriyoruz." dedi.
Selendi’de ziyaretlerine devam eden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, önce Selendi İlçe Başkanlığında partiler ile bir araya geldi, ardından Selendi Kadın Kollarının seçim bürosunun açılışına katıldı. Selendi ilçe esnafını ve sanayi sitesini de ziyaret eden Özel, geleneksel cirit oyunlarını izleyerek vatandaşlarla keyifli anlar yaşadı. Selendi’de Pınarlar, Terziler, Yeşil, Rahmanlar köylerini de gezen Özel’in Selendi ziyaretinde Belediye’nin anons sistemini kullanarak seçim bildirgesini anlatması da dikkatlerden kaçmadı.
TÜM SELENDİ ÖZEL’İ DİNLEDİ
CHP’li Özgür Özel’in Belediye’den seçim bildirgesini anlatması toplamda 200 hoparlörün olduğu Selendi’de, tüm vatandaşlara ulaşan nostaljik ama etkin bir uygulama oldu. Özel’in yaptığı bu uygulama Selendilileri de memnun etti ve vatandaşlar seçim bildirgesini büyük bir merakla dinlediklerini söylediler.
TEK TEK PROJELERİ ANLATTI
Özel Selendililere hoparlörden şunları anlattı:
“İlk yapacağımız iş emeklilere bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesinin kanununu çıkaracağız. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Taşeron işçileri kadroya alacağız. Kredi kartı ve tüketici kredisi borcu olanların faizlerin yüzde 80’nini en az sileceğiz. Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız, kul hakkı yemeyen siyaseti yeniden inşa edeceğiz. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz. Asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldıracağız. Asgari ücret net bin 500 TL olacak. Seçim barajını yüzde 10 barajını kaldıracağız. İddialı bir söz ama biz iddialıyız, bir yıl içinde hiçbir üniversite öğrencisi benim yurt sorunum var diyemeyecek. Biz diyoruz ki; 13 yıldır bu ülkede refah eşitçe bölünmedi.13 yıldır bu ülkede vicdansız bir büyüme modeli yaşandı. Birileri köşeyi döndü birileri açlıktan öldü. 17 milyon yoksul bu ülkeye yakışmıyor. 17 milyon yoksulumuzun yüzünü güldüreceğiz. Çiftçililerimiz alın terinin karşılığını alamıyorlar. Tüm çiftçilerimize ve Manisalı çiftçilerimize şu sözü veriyoruz: Ürettikleri ürünün karşılığını alacaklar. Hiçbir şeker fabrikasını özelleştirmeyeceğiz. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz. Ürün alım fiyatı bir yıl önce belirlenecek. CHP iktidarında çiftçimizin yüzü gülecek, esnafımızın yüzü gülecek. Manisa’nın ve Selendi’nin sorunları kalmayacak, tüm vatandaşlarımız için Yaşanacak bir Türkiye inşa edeceğiz ” dedi.