Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun, kendisine yönelik sözleri, uyarmak için attığı 16 tweet nedeniyle söylediğini belirten Gökçek, son günlerde özellikle şehit cenazelerinde Kılıçdaroğlu’na ve CHP’li milletvekillerine gösterilen tepkilerin, CHP’nin PKK yanlısı tutumlarından kaynaklandığını, görüntülü ve fotoğraflı kanıtlarıyla beraber attığı tweet'leri okuyarak gösterdi.



Başkan Gökçek, Kılıçdaroğlu’na, parti içerisindeki terör örgütü PKK yandaşlarıyla yollarını ayırması gerektiğini ve izlemesi gereken politika hakkında öneriler sunduğunu, yine tweet'leri okuyarak anlattı. Başkan Gökçek, bu konudaki son tweet'inde ise, "Eğer tavsiyelerime uyarsa, Türk halkı kadirşinastır ve kendisini özür dilemesi halinde affeder" dediğini söyledi.

Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun geçmişte SSK Genel Müdürlüğü döneminden günümüze PKK ve terörist örgütlerle ilişkilerini de belge, gazete kupürü, video görüntüleri ve fotoğraflarla ayrıntılı şekilde anlattı.

Başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu olmak üzere, milletvekilleri, belediye başkanları ve CHP parti örgütlerinin de son günlerde terörist cenazelerindeki taziyelere katılmaları ve takındıkları terör örgütü yanlısı tutumu da çok sayıda kanıtı, ekrana getirerek gösteren Başkan Gökçek, kanıtlar ışığında, Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Ey Kılıçdaroğlu; bana 'şerefsiz' dedin, ben sana cevabımı verdim. Bu anlattıklarımın cevabını, git kendi grup toplantında ver” çağrısı yaptı.

"CHP, DHKP- C VE TÜRK VE İSLAM MÜSLÜMANLARIYLA"

Konuşmasında, CHP’nin, aynı zamanda terör örgütü DHKP- C ile ilişkilerini, parti içindeki Grup Yorum'un eski solisti olan Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere diğer bazı milletvekilleri ve CHP örgütlerinden yapılan destek açıklamalarını, ayrıntılı şekilde anlatan Başkan Gökçek, partinin aynı zamanda bir mezhep partisine dönüştüğünü de söyledi.

Herkesin ırkıyla gurur duyabileceğini, Ermenilerin de kendi ırklarıyla gurur duyabileceğini belirten, ancak Türk ve İslam düşmanı olan, Asala gibi katliam yapan katil ve ırkçı Ermenilere karşı olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’ın da “Soykırımın 100. yılında aday yapılmam anlamlı” sözleri ve teröristler hakkındaki açıklamaları ile eşi Avukat Erdal Doğan’ın, Atatürk’ü, Alevilerin celladı olarak niteleyen ve "Aleviler, cellatlarına aşık olmuşlar" sözlerini örnek olarak sundu.

CHP’NİN SAĞDUYULU KADROLARINA, YENİ PARTİ ÇAĞRISI

Başta eski Genel Başkan Deniz Baykal olmak üzere, çok sayıda CHP milletvekilinin, partinin mezhep partisi haline dönüşmesi ve HDP’leşmesinden rahatsız olduklarını hatırlatan Başkan Gökçek, başta Baykal olmak üzere CHP içindeki "Milli karakterdeki kadroları, isyan bayrağı açarak yeni bir parti kurmaya" davet etti. Kurulacak "yeni milli karakterdeki sol partinin", Kılıçdaroğlu’nu baraj altında bırakacağını belirten Gökçek, sözlerini, ORC Anket Şirketi'nin de CHP’li seçmene yönelik anketinden, tabanın eğilimini gösteren sonuçlarla destekledi.

Başkan Gökçek, daha sonra Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ağır ifadelerinin yer aldığı videoyu ekrana getirtti.

Kılıçdaroğlu'nun, "Dolmabahçe’de oturarak, Kadıköy'de karşıdan gelen kadınlara, kızlara bakıyorum" şeklinde, Cumhurbaşkanı'nın ağzından naklettiğine yönelik sözlerinin bunu "cinsi sapıklık olarak" nitelendirmesinin de büyük bir iftira ve asılsız olduğuna dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nun, buna benzer iftirasının ardından açılan dava sonucunda tazminat ödemeye mahkum olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun 37 dava dosyasının bulunduğunu ve onun için dokunulmazlıkların kalkmasından korktuğunu ve kaldırılmaması için çeşitli yollara başvurduğunu vurguladı.

"RAMAZANOĞLU, SÖYLENMESİ GEREKEN HER ŞEYİ SÖYLEDİ"

Ensar Vakfı tartışmalarına da değinen Başkan Gökçek, her kuruluşta çürük yumurtalar olabileceğini ifade etti. Başkan Gökçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun da konuyla ilgili değerlendirmesinde, tecavüz sanığının sıfır toleransla yargılanacağını, kötü niyetli insanların korunamayacağını söylediğini hatırlatarak, Bakanlığın şimdiden müdahil olduğunu ve kendisinin de davanın takipçisi olacağını söylediğini, bu konudaki videonun ekrana getirilmesini istedi. Gökçek, Ensar Vakfı Başkanı'nın da "suçlunun en ağır cezayla, hatta idamla cezalandırmasını isteyen" konuşmasını yayınlattı.

Gökçek, "Sayın Bakan ve Ensar Vakfı Başkanı, söylenebilecek her şeyi söyledi. 'Kesinlikle af yok, sıfır tolerans' diyor, Vakıf Başkanı da suçlunun idam edilmesi gerekir' diyor. Suçlamaların, iğne ucu kadar hakkı yok” dedi.