25. Dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili aday adayı İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Temel, iki gün içerisinde Erzurum’un tüm ilçelerini gezerek adeta aday adayları içerisinde bir rekora imza attı. Gittiği tüm ilçelerde vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanan Prof. Dr. Temel, Erzurum’un kuzeyi, güneyi batısı ve doğusu iki gün içerisinde tüm teşkilatlarını ve birçok köyünü gezmeyi başardı. Gördüğü ilgi ile halkın vekili olduğunu bir kez daha ortaya koyan Prof. Dr. Temel’e vatandaşların özellikle dini konularda sorular sorarak meraklarını giderdikleri görüldü. Bununla beraber Prof. Dr. Temel’e şehrin sorunlarının çözümünde önerilerini ve beklentiler anlatıldı.
MİLLETVEKİLİ GİBİ KARŞILANDI
Sempatik tavırları ile bir anda herkesin ilgi odağı olan Ak Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Nihat Temel, özellikle ilçelerde adeta milletvekili gibi karşılandı. Beraberinde Divan Sen Erzurum Şube Başkanı Osman Temel ile gece gündüz halkla iç içe olan Temel’e bu ilgi milletvekili adayı gösterileceğine kesin gözüyle bakıldığı yorumlarına neden oldu. Prof. Dr. Temel’in siyasi geçmişindeki başarılarda bu iddiayı doğrular nitelikte. Prof. Dr. Temel’i parlamentoda görmek istediklerini söyleyen vatandaşlar, güler yüz ve halktan biri olan böylesi bir simanın sorunların çözümünde de etkin olacağı görüşünde birleşiyorlar. Temel’in bundan önceki milletvekillerinden farklı olarak siyasi geçmişinin ve bilim adamı olmasının önemine vurgu yapan vatandaşlar, “ Değerli hocamızın bu yaşına kadar bizlere sağladığı katkının meclis sıralarında da devam edeceğini düşünüyoruz. Erzurum için Nihat Temel bir şanstır bu şans değerlendirilmelidir” şeklinde konuştular.
MÜSİAD ZİYARETİNDE EKONOMİ KONUŞULDU
Narman, Pasinler ve Uzundere ilçelerinde belediye başkanları ile bir araya gelen AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Nihat Temel, Başkanlar Ünsal Sertoğlu ve Yücel Ahmet İşleyen ile uzun süre sohbet etti. İlçelerin sorunları hakkında bilgi alan ve milletvekili seçilmesi halinde yapmak istedikleri projeler hakkında bilgi veren Temel, tüm ilçelerde yaptığı gezilerin ardından Erzurum’da da Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır ile bir araya geldi. Şehrin ekonomik gelişimlerinin ancak birlik ve beraberlik ile olabileceğine dikkat çeken Temel, bu konuda sağlam iradenin konulması gerektiğinin altını çizdi. Şehrin işsizlik sorununun çözümünde ise istihdam alanları oluşturulmasının şart olduğunu anlatan Temel, “Yıllarca bölgenin ekonomi merkezi olmuş Erzurum’un son 12 yılda yapılan yatırımlarla yeniden eski cazibesine kavuştuğunu söyleyebilirim. Mutlaka eksiklikler olacaktır. Bu konuda da vatandaşlarımızın yatırım odaklı düşünmeleri şarttır. İstihdam alanları ancak yatırımların yapılması ile mümkündür. Bununla ilgili projelerim var. Nasip olur milletvekili görevine getirilirsem bunları hayata geçirmeyi hedefliyorum” dedi.
GÜVENLİ’DEN YAKIN İLGİ
Temayül yoklaması öncesinde hızlı çıkış yaparak adaylıkta iddiasını gösteren Ak Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Nihat Temel, Sivil Toplum Platformu Başkanı Eski MÜSİAD Başkanı Mustafa Güvenli’nin sıcak ilgisi ile karşılandı. Güvenli’nin Erzurum’un sorunlarına yönelik hazırladığı raporu inceleyen Prof. Dr. Temel, “Yıllarca Erzurum’a gurbette hizmet etmiş birisi olarak şehrimin sorunlarını çok iyi bildiğimi söyleyebilirim. Yalnız bir bilim adamı değil aynı zamanda şehrinin gelişmesinde elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen bir gönül adamı olduğumu söylemek istiyorum. Erzurum’un beklenen ve özlenen şehir olması için çabalarım olmuştur yinede olacaktır. Milletvekili olayım yada olmayayım bu şehir için yapacaklarım her zaman vardır” diye konuştu.