Ortakent-Yahşi Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi’nin başarılı öğrencileri, İzmir’de kazandıkları şampiyonluk sonrasında öğretmenleri ve velileriyle birlikte ekibe destek veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun faaliyet programında yer alan, 10-11 Nisan 2015 tarihlerinde İzmir’in Bayraklı ilçesinde düzenlenen Zeybekler-1.Grup Yarışması’na Bodrum’dan, Ortakent-Yahşi Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi olarak katılan öğrenciler, Bodrum’a, şampiyonluğun yanında aldıkları derecelerle döndüler. Şampiyon ekip, desteklerini esirgemeyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’ı makamlarında ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. Kupaları ile birlikte bulundukları ziyarette halk oyunları ekibinin öğrencileri ile öğretmen ve veliler, şampiyonluk sevincini de paylaştı.
Almış oldukları bu başarılarından ötürü öğrencilerle gurur duyduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Samsun’a gidebilmek, bu noktaya gelmiş olabilmek bile büyük bir başarıdır. Bu başarıyı yakaladıktan sonra artık kaçıncı olduğumuzun da bir önemi yok. Oraya çıkıp kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz, yılmak yok! Çocuklarımız da zaten azimle yarışıyorlar, Bodrum ismine leke getirmemek için. Hepinizi canı gönülden kutluyorum” dedi.
Zeybekler-1. Grup yarışmasında hünerlerini sergileyen 11 - 18 yaşları arasındaki 110 Bodrumlu halk oyunları öğrencisi; Stilize Dal/Yıldızlar kategorisinde birinci, Zeybekler Grup Yarışması/Yıldızlar kategorisinde birinci ve Zeybekler Grup Yarışması/Gençler kategorisinde ise ikinci oldular. İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Muğla, Denizli, Kocaeli, Aydın, Balıkesir ve Tekirdağ illerinden 33 ekibin katıldığı, Bayraklı Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu’nda yapılan yarışmanın ardından Ortakent-Yahşi Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi’nden 32 kişilik öğrenci grubu, 28 Mayıs’ta Samsun’da yapılacak olan yarışmaya da katılarak ilçemizi temsil edecek.