Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Toros Rotary Kulübü tarafından Mersin’de düzenlenen ‘Üniversite Tanıtım Fuarı’na katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen fuara 11’i vakıf, 10’u devlet üniversitesi olmak üzere toplam 21 üniversite ile beş bini aşkın öğrenci katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Mersin Toros Rotary Kulübü Başkanı Murat Ulutaş, kulüp hakkında bilgi vererek katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ulutaş, öğrencilerin üniversite tercihlerinde kurumları yerinde görme ve bilgi alma imkânı bulunmadığına dikkat çekerek, “Düzenlemiş olduğumuz bu organizasyonla farklı illerden gelen çeşitli üniversite temsilcilerini burada toplayarak onların öğrencilerle birebir görüşmelerine imkan sağlıyoruz. Böylece öğrencilerimiz üniversiteleri yerinde göremeseler dahi temsilcileri ile görüşerek ve kurum hakkında tanıtıcı materyaller elde ederek onları daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar” dedi.
Üniversite Tanıtım Fuarı’nın açılış töreninin ardından üniversite stantları gezildi. Üniversiteye hazırlanan adayların tercihlerini yaparken doğru karar vermelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen fuarda öğrenciler, üniversitelerle aynı ortamda buluşmanın yanı sıra kendilerine verilen tanıtıcı dokümanlarla yükseköğretim kurumları ve eğitim olanakları hakkında merak ettikleri konuları öğrenme şansı buldular.
Mersin Üniversite Tanıtım Fuarı’nda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personelleri Aydın Güler, Murat Beyaz ve Nefise Yüksel temsil etti. Fuar, tüm üniversite temsilcilerine katılım belgesi verilmesiyle sona erdi.