Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından düzenlenen ’Trap İl Seçmesi ve Mersin Trap Şampiyonası’, Mersin’in ev sahipliğinde Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve İskenderun’dan 50 trap sporcusunun katılımıyla yapıldı.
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin’in Erdemli ilçesindeki Atış Poligonu’nda 21-22 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Trap İl Seçmesi ve Mersin Trap Şampiyonası’nda Adanalı atıcılar büyük başarı elde etti. Şampiyonanın sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Başer, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Mersin İl Temsilcisi Ergün Aydoğan, Mersin Avcılık İhtisas Kulüp Başkanı Hüseyin Akuzun, Havalı Silahlar Dünya Şampiyonu aynı zamanda Erdemli Atış Poligonu Tesis Amiri Yusuf Dikeç ve Erdemli Akdeniz Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Ahmet Kılınç verdi.
Şampiyona’nın ardından bir açıklama yapan Türkiye Atıcılık ve Avcılık Mersin il Temsilcisi Ergün Aydoğan, ”Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu ve Mersin İl Temsilciliği olarak trap atıcılık sporunu Mersin’e yaymak adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Dünyanın en iyi poligonları arasında yer alan Erdemli Atış Poligonu’nu sürekli çalışır halde tutmak için büyük gayret gösteriyoruz. Kulüplerden, genç sporcuları Trap Atıcılık sporuna yönlendirmeleri için destek istiyorum. Atıcılık sporuna ilginin az olması ise bu sporu insanların çok bilmemesinden kaynaklanıyor. Bundan böyle bu tür yarışmaların her ay düzenli olarak yaparak atıcılık branşına insanların dikkatini çekmeye çalışacağız. Ayrıca Mersin’e TOHM projesini getirmek için Federasyonumuzla görüşmeler yapıyoruz” dedi.
Trap İl Seçmesi ve Mersin Trap Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular ise şöyle sıralandı:
Büyük Erkek
1-Hakan Yüzbaş (Adana Atıcılık Spor Kulübü)
2-Ali İhsan Kaya (Adana Atıcılık Spor Kulübü)
3-Emre Yıldırım (Adana Atıcılık Spor Kulübü)
Genç Erkek
1-İzzet Özaltun (Adana Atıcılık Spor Kulübü)
2-Deniz Uludağ (Mersin Gençlik Spor Kulübü)
3-Kaan Köse (Adana Atıcılık Spor Kulübü)
Veteran Erkek
1-Mehmet Koca (Adana Atıcılık Spor Kulübü)
2-Kemal Ak (Silifke Avcılık Spor Kulübü)
Genç Bayan
1-İlknur Çelik (Adana Atıcılık Spor Kulübü)