SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, dünyanın en güç görevlerinden birini üstlenmiş, en yüce hislere sahip, merhametin, şefkatin, fedakarlığın ve koşulsuz sevginin timsali annelerin, "Anneler Günü"nü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Anneliğin, yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biri olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren annelerimiz sonsuz sevgi ve özveriyle bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğreticilerimizdir. İnsan hayatında en değerli varlık olan, türlü fedakarlıklara ve zorluklara göğüs gererek çocuğu için kendisini feda eden ak alınlı annelerimiz için ne kadar hizmet etsek azdır. İnsanın sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair bütün yürüyüşlerinin temelinde anne vardır. Anne, insanı dünyaya getiren bir varlıktan öte, bir koruyucu, bir bakıcı ve bir öğretmen görevi üstlenmiştir. Annelerimizi yılda sadece bir defa değil, yaşamımız boyunca sevgi ve saygı ile kucaklamalı, şefkat göstermeliyiz. Hayatımız boyunca annelerimizin bizden beklediği gelecekleri yakalayarak, onların emeklerine layık olduğumuzu gösterip, onları gururlandırmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta vatanı için canını feda eden kahraman evlatlarımızın bizlere birer emaneti olan şehit anneleri olmak üzere gazi anneleri ve tüm annelerin gününü kutlar, ellerinden öper, hayatın tüm güzelliklerine layık olan annelerimize sağlık ve mutluluklar dilerim."