Şehitkamil Belediyesi, KÜSGET Sanayi Sitesi Oduncular Sitesinde eksik görülen yerlerde, yol açma çalışması başlattı. Yol açma çalışmalarını inceleyen Başkan Fadıloğlu, “Yatırımcıların önünü açabilmek adına, yeni yollar açıyoruz” dedi.
Şehitkamil ilçesinde planlı ve programlı hareket eden Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, KÜSGET Sanayi Sitesi’nde bulunan Oduncular Sitesi’nde eksik görülen yerlerde yol açma çalışması başlattı. Yol açma çalışmasının bitirilmesinin ardından alt yapı ve asfalt çalışması başlatılacak. Geniş çaplı yol açma çalışmasının sürdüğü Oduncular Sitesini ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Fadıloğlu, “KÜSGET Anafartalar Bulvarı üzerinde bulunan ve daha önce çimento arazisinden intikal etmiş sanayi arsalarının olduğu yerdeyiz. Bu bölgedeki daha önce yapılan planlama neticesinde sanayi arsası oluşmuştu ancak yolları yoktu.
Gaziantep bir üretim şehridir. Her zaman söylediğimiz gibi bir yandan konut ihtiyacını karşılarken, diğer taraftan da mutlaka iş imkanlarının üretilmesi lazım. Buradaki yatırımcıların önünü açabilmek adına, onların alt yapısını oluştura bilmek adına Halıcılar ve Ayakkabıcılar Sitesi’nde olduğu gibi şuanda da Anafartalar Bulvarının batı cephesindeki yolları açıyoruz. Tabi burası çok geniş bir alan, malzeme bulmakta sıkıntı çekiyoruz ama ekiplerimiz, bir taraftan kazı yapıyorlar, diğer taraftan burada dolgu malzemesi olarak kullanıyorlar. İnşallah buranın da en kısa sürede yol açma çalışması bitince, yağmur ve su kanalizasyonlarıyla ilgili alt yapı çalışmaları başlayacak. Yatırımcılarımızın daha rahat yatırım yapmasını sağlayacak parseller oluşmuş olacak. Bu bizim asli vazifelerimizden. Tabi bundan önce konuta ağırlık vermiştik. Şimdi yeni iş yerlerinin oluşmasıyla ilgili bu çalışmaları devam ettiriyoruz. İnşallah 2015 yılında özellikle iş alanı üretmekle ilgili sıkıntıyı ortadan kaldırmış olacağız. Bundan sonraki safhada da yeni geniş alanlarda toplu meslek gruplarına yönelik olarak çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyesi ile birlikte devam ettiriyoruz. İnşallah bu geniş alanlarda da sektörel yatırımlar için yeni alanları milletimizin hizmetine sunmuş oluruz” dedi.