Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü, geyik, ayı, kurt ve benzeri yaban hayvanlarının beslenmesi için ormanlara bir ton yem bıraktı.
Türkiye geneline etkili olan elverişsiz hava şartları yaban hayvanlarını da etkiledi. Çetin kış şartlarında hayatlarını idame ettirmek için yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanların imdadına Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü yetişti. Bir ton yemi Uludağ yolu üzerinde belirli noktalara bırakan ekipleri yakından takip eden Orman ve Şu İşleri Müdürlüğü 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, “Doğal hayatın korunması, yaşatılması noktasında özellikle kış aylarında ilimizin muhtelif noktalarına değişik zamanlarda yem bırakıyoruz. Bugün buraya bir ton yem bıraktık. Elverişsiz hava şartlarında doğaya bırakmak üzere 10 ton muhtelif malzememiz bulunuyor. BEŞAS’ın bayatlamış ekmelerini de hayvanlara dağıtıyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlara çağrıda bulunan Güngör, herkesin evindeki bayat ekmeğini parçalara bölüp pencere önlerine koyarak hayvanları beslemesini istedi.