AK Parti Milletvekili aday adayı Zeyyat Kafkas, Trabzon için tüm sorunlarının çözümlerinin güç birliğinde yattığını söyledi.
Meclisteki tüm milletvekilleri başta olmak üzere yerel yönetimler, kamu, sivil toplum örgütleri, akademisyenler, özel sektör temsilcileri arasında kurulacak sağlıklı bağın, bütün problemlerin aşılmasının temel dayanak noktası olduğunu kaydeden Kafkas, "Bu birliktelik sağlanabildiği taktirde Trabzon’un aşamayacağı engel yoktur" ifadesini kullandı.
Kentsel nüfusun son dönemde büyük bir artış gösterdiğine ve bu nedenle yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Kafkas, bu anlamda şehrin güneye açılmasının mutlaka sağlanması gerektiğini de söyledi.
Kafkas, "Trabzon şehir içi için alternatif ulaşım imkanları da oluşturmak mecburiyetindeyiz. Bütün bunlar kentin dinamiklerinin bir masa etrafında ortaklaşa bulacağı çözüm yollarından geçmektedir. Elbette hazırlanan projelerin hayata geçirilmesinde devlet desteğini önemsiyoruz ancak Trabzon kenti kendi kaynağını da sağlayan bir üretim değeri oluşturmak zorundadır. Her birimiz taşıdığımız misyonun sorumluluğunda hareket edip, gereken katkıyı verirsek Trabzon’u daha da yaşanabilir bir kent haline dönüştürebiliriz" diye konuştu.
Şehirde özellikle hükümet destekli kentsel dönüşüm projelerinin de önemsenmesi gerektiğinin belirten Kafkas, "Yine Trabzon’da alternatif enerji projelerinin hayata geçirilmesi yönünde çalışmalar gündemimizdedir" dedi.