GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Çanakkale'nin dilleri, ırkları, beldeleri farklı olsa da imanları, idealleri, azimleri, gayeleri bir olan Mehmetlerin bir arada şahadet şerbeti içtikleri mekan olduğunu belirtti.

Üstün, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, inanmışlığın, kararlılığın ve mukaddesata sahip çıkmanın, milli birlik ve beraberlik içinde kenetlenmenin adı olduğunu ifade etti.

Çanakkale'nin bir hilal uğruna nice güneşlerin battığı yer olduğunu vurgulayan Üstün, şunları kaydetti:

"Çanakkale dilleri, ırkları, beldeleri farklı olsa da imanları, idealleri, azimleri, gayeleri bir olan, Mehmetlerin bir arada şahadet şerbeti içtikleri mekandır. Bu zafer ecdadımızın iman ve azminin açık bir ifadesidir. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde 'vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır' inancımızı ve yaşantımızı devam ettirip, bu zenginliğimizin farkındalığıyla adım attıkça, bu asil millet hakettiği güçle hakkıyla varlığını sürdürecektir. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarak, bu değerlerimizi gelecek nesillerimize aktarma sorumluluğumuzu yerine getirerek aziz şehitlerimize karşı borcumuzu bir nebze de olsa ödemiş olacağımıza inanmaktayım. Bu duygu ve düşüncelerimle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bu cennet vatanı, kanlarını ve canlarını feda ederek emanet eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum."