TEMA Vakfı tarafından hayata geçirilen TEMA Görseli uygulamasının İşletmeler bazındaki ilk sahibi Evrenseki’de bulunan Port Side Resort Hotel oldu. Port Side Resort Hotel’in TEMA üyesi olan 100 personeline törenle TEMA Gönüllü Kartı ve rozeti verilirken, TEMA Manavgat temsilcisi Şenay Makbora Port Side Resort Hotel’in TEMA Görselini Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yücel Aydın’a takdim etti.
Port Side Resort Hotel konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Port Side Resort Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yücel Aydın; "Biz Hotel çalışanları olarak YEMA Vakfı’nın düzenlemiş olduğu bu toplantıda bir arada olmaktan gurur duyuyoruz. Ana hayatın yarısı Toprak ana bunun biraz fazlasıdır diye düşünüyoruz. Dışarı ülkelerde kötü muameleye maruz kalan bir insan kendi ülke toprağına ayak bastığı zaman gelip toprağını öpüyor. Biz bu toprağın üzerinde tepiniyoruz, dövünüyoruz çok şeyler yapıyoruz. Bu toprağı korumak adına bir takım hassasiyetin gösterilmesi de gerekli olduğu inancındayım. Tema Vakfı olarak Türkiye Erozyonla Mücadele vakfı olarak sanırım 1990’lı yılların başlarında kuruldu. Gerçekten de sesini Türkiye’ye duyurdu. Toprağın, çevrenin önemini biraz daha öne çıkarmış durumdadır. Bizde sahil kesiminde oteller olarak çok ciddi bir hizmet sektörü ve tüketim birimini oluşturmaktayız. Ve işletme olarak bir çok adımlar atmış durumundayız. Kullandığımız su, malzemeleri ne kadar ekonomik ve çevreye zarar vermeden tüketebiliriz onun çalışmalarını yapıyoruz. Hem ekonomimize hem çevremize katkısı olması bakımından. Çevremize attığımız en ufak bir atığın bize çevremize, çocuklarımıza, torunlarımıza ne kadar zararlı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Çevreye attığımız 1 şişe 5 Bin sene toprakta kalıyor. Anneler,anne olacaklar bir çocuk bezi 450 yıl toprak da o çevrede bozulmadan kalabiliyor. Attığımız bir çiklet 5 sene toprak da kalabiliyor. Bunların hepsi yabancı bir cisimdir toprak için. Bizim bünyemizde yabancı bir cisim olduğu zaman ne kadar rahatsız oluruz bizi ne kadar rahatsız edebilir. Onun hesabını yaptığımız gibi çevremize de zarar vermemeye birey olarak herkes üstüne düşeni yapmalıdır. Bizim işletmemizde çalışan sayımız ortalama 150’dir. bunu 4 ile çarparsak 600 kişi olur. Bu konuda 600 kişi bilinçlenmiş oluyor ki bizim geleceğimiz olan yavrularımız daha şimdiden formalarını giymişler çevre gönüllüsü olarak çalışmaya ve görevlerini yapmaya devam edecekler. Ben bu önemli konuyu bize hatırlattığınız ve teşvik ettiğiniz için TEMA yetkilileri olarak sizlere teşekkür ederiz" dedi.
Port Side Resort Hotel Genel Müdürü Erman Türksal ise "Çevre ile alakalı otel içerisinde gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Tabii bunu sosyal sorumluluk adına farkındalık yaratma adına neler yapabiliriz noktasından yola çıkarak Şenay hanımla irtibata geçmemizden bu güne kadar geçen süreç de koordineli olarak bu güne geldik. Sizleri aramızda görmekten gerçekten mutlu ve guruluyuz. Bundan sonra ki organizasyonlarda da biz gönüllü olarak desteğimizi vereceğimizi buradan taahhüt ediyoruz. Tüm değerli katılımcılara ve çocuklara teşekkür ediyorum” dedi.
Programda Beyaz lale Engelliler Derneği tarafından oluşturulan Down Sendromlu çocuklar folklor gösterisi yaptı. Milli Egemenlik, Başarı Koleji ve Zeki Vargün İlköğretim okulu öğrencileri de programda çeşitli etkinlik gerçekleştirdiler. Program, Ekolojik Okur Yazar Öğretmeni Zeynep Aras tarafından TEMA Vakfı Tanıtım ve Çevre konulu sunumun yapılması ile son buldu.