Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Iraklı ünlü tiyatrocu İsmet Hürmüzlü anısına bu yıl birincisi düzenlenen ‘Türk Dünyası Tiyatro Günleri’ Mehmet Haşim Salihi’nin yazdığı ‘Sandalye’ oyunuyla başladı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ’Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin ilk temsiline, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş ve sanatseverler katıldı. Tiyatroya gönül verenlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşma yapan Başkanvekili Tufan, “Bizler burada belki dört devletiz ama bir milletiz. Günümüzde sinema, tiyatro en önemli iletişim ve tanıtım araçlarından birisidir. Dünya sesini, soluğunu, hedeflerini, ideallerini zaman zaman tiyatrolarla, sinemalarla ifade ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu etkinlikte, önemli mesajlar alarak tiyatro izleyeceğiz. Türkmen kardeşlerimizle bir ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
’Türk Dünyası Tiyatro Günleri’ kapsamında sahnelenecek olan oyunlar, 12 Nisan tarihine kadar Kongre ve Sergi Sarayı’nda ücretsiz izlenebilecek.