Bir babanın en acı sarılışı! Eşkıyalar tarafından yakalanıp suçsuz bir kişiyi öldürmeyi reddettiği için öldürülen çocuğunun cesedine sarılarak ağlayan babanın bu fotoğrafı yürek parçaladı. Guatemala'da yaşanan olayda, Angel Ariel Escalante Perez okuldan eve dönüyordu. 12 yaşındaki çocuğun yolu eşkıyalar tarafından kesildi. Çocuğa silah veren haydutlar, ya otobüs şöförünü öldüreceğini ya da kendisinin öleceklerini söylediler. Babasının mesleği otobüs şöförlüğü olan çocuk öldürmeyi reddetti ve ölmeyi tercih edeceğini söyledi. Bunun üzerine eşkıyalar çocuğa iki seçenek sundu; palalarla paramparça edilmek ya da köprüden atılmak. İkinciyi seçen çocuk, Guatemala City'de Orta Amerika'nın en uzun köprülerinden biri olan Incienso Köprüsü'nden aşağı atıldı. 135 metrelik köprüden atılmasına rağmen çalılıkların üzerine düşen çocuk hayatta kalmayı başardı.


72 saat sonra babası ve ailesinin çabasıyla bulunan çocuk, 15 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Doktorlar çocuğun daha önce bulunsa hayatta kalma şansının olduğunu, ancak 72 saat geçtikten sonra ne yazık ki ellerinden bir şey gelmediğini açıkladı.


Yerel aktivistler, küçük çocukların sık sık cinayet için kullanıldığını söyledi. Latin Amerika'daki organize suç şebekeleri tarafından pek çok çocuk kullanılıyor.