Süleyman EKİN/ANTALYA, () - TÜRKİYE'de 11 Şubat günü kutlanan '112 Günü' kapsamında Antalya'da renkli etkinlikler düzenlendi.
112 numarasının doğru olarak kullanımı ve '112 Tek Acil Çağrı Merkezi' uygulaması tanıtımının gerçekleştirildiği etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Etkinlik kapsamında vatandaşlara 112 Acil Çağrı numarasının önemi, nasıl ve ne zaman kullanılması gerektiği konularının yer aldığı broşür dağıtıldı.
Kutlamalarda 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve araçları da yer aldı. Özellikle çocuklara yönelik tanıtıcı ve farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlikte, tanıtım filmleri ve 112 çizgi film gösterisi, 112 şarkısı, kukla şovu, ilüzyon gösterisi, 'Acil Yardım' temalı boyama faaliyetleri, yangın ve ilk yardım eğitimleri, acil yardım hizmeti sunan kurumların araçlarının tanıtımı gibi etkinlik gün boyu devam etti.
'PEPE VE ŞİLA KAVGA ETTİ AMBULANS GÖNDERİN'
112 Acil Çağrı Merkezi'nde çağrı alıcı olarak çalışan Zehra Önger, başına gelen enteresan olayları da anlattı. Stresli bir iş yapmalarına rağmen, 112 Çağrı Merkezi'ne gelen bazı telefonların zaman zaman kendilerini gülümsettiğini aktaran Zehra Önger, "Bir gün küçük bir çocuk aradı. Bize Pepe ve Şila'nın kavga ettiğini, bir ambulans göndermemizi istedi. Yetişkin bir kişi ambulans olup olmadığını sordu. Biz de 'Var' deyince, kendisinin de bir ambulansı olduğunu ve yarıştırmak istediğini söyledi. Böyle komik olayların yanı sıra, sevindirici olaylar da yaşıyoruz. İntihar etmek için boynuna ip bağlayan ve son kez 112'yi arayan bir kişi, telefondaki sesi annesinin sesine benzetince intihardan vazgeçti" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI