Mercedes-Benz Türk “Endüstri Meslek Lisemiz Geleceğin Yıldızı” projesi kapsamında Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Elektromekanikerlik dalının geliştirilmesi amacıyla laboratuvarlarını yeniliyor ve gerekli ekipmanlarla donatıyor.
Mercedes-Benz Türk, yeni sosyal sorumluluk projesi ´EML’miz Geleceğin Yıldızı´ kapsamında Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Elektromekanikerlik dalının geliştirilmesi amacıyla laboratuvarlarını yeniliyor ve gerekli ekipmanlarla donatıyor.
Mercedes-Benz Türk’ün Mercedes-Benz Düzce Bayi Hasmer Otomotiv ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştireceği proje kapsamında yenilenecek laboratuvarda her yıl 24 öğrenci eğitim alarak Mercedes teknisyen sertifikası almaya hak kazanacak.
Proje kapsamında, Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Elektromekanikerlik dalının geliştirilmesi amacıyla laboratuvar şartlarının iyileştirilmesi ve yeniden yapılandırılmasının yanı sıra, teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donanıma ulaşmaları amacıyla eğitimlerin düzenlenmesine de önemli bir katkı sağlayacak. Mercedes-Benz Laboratuvarı, teknolojik eğitim için özel ekipmanlar ile donatılacak ve laboratuvarda uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek. Ayrıca, alan öğretmenleri, Mercedes-Benz Türk A.Ş.‘nin yüksek teknoloji ile üretilen modelleri, girişimcilik ruhu ve kalite sistemleri konusunda bilgilendirilecekler. Projenin maliyetinin yaklaşık 200 Bin Euro olduğu bildirildi.