İSTANBUL, () BEYOĞLU  Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sütlüce’de yapımı tamamlanan Semt Konağı’na ‘Sütlüce Özgecan Aslan Semt Konağı’ ismini verdiklerini söyledi.  Özgecan’ın ismini Beyoğlu’nda yaşatacaklarını belirten Başkan Demircan, “Bu hadiseye duyarsız kalamayız. Geçip gitmesine müsaade edemeyiz. Bugün ve bugünden sonra bu olayı bir ibret anıtı gibi yanımızda taşımalıyız” dedi.
Demircan, hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın acısını eşi ve çocuklarıyla birlikte, Halıcıoğlu Mahallesi'nde düzenlenen bir etkinlikte  paylaştı. . Çok üzüldüklerini ve bu olayı ailecek lanetlediklerini ifade eden Başkan Demircan, “O herkesin ailesinden biriydi. Kimimizin kardeşi, kimimizin çocuğu, kimimizin talebesi, hepimizin geleceği... Kendi çocuğum gibi içimizi yaktı. Ben üç çocuk babasıyım. 3 Kız çocuğu. Eşim ve kızlarımla birlikte hadiseyi takip ediyoruz. Katile ve katliama hep birlikte lanetler okuduk, beraber ağladık. Bu hadiseye duyarsız kalamayız. Geçip gitmesine müsaade edemeyiz. Bugün ve bugünden sonra bu olayı bir ibret anıtı gibi yanımızda taşımalıyız” dedi.
“SÜTLÜCE SEMT KONAĞI’NA ÖZGECEN ASLAN İSMİNİ VERDİK”
Özgecan’ın isminin Türkiye’deki birçok noktada olduğu gibi Beyoğlu’nda da yaşatacaklarını söyleyen Başkan Demircan, “Bizler belediye olarak yapımı tamamlanan ancak henüz açılışını yapmadığımız Sütlüce Semt Konağının ismini ‘Sütlüce Özgecan Aslan Semt Konağı’ olarak verme kararı aldık. Bundan sonra neler yapabileceğimizi de arkadaşlarımızla tartışıyoruz. Katile kamu vicdanının en büyük cezayı layık gördüğünü biliyoruz, hukukun da en ağır cezayı vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

(FOTOĞRAF)