Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Engelliler Haftası’nda engelli dernekleri ile kahvaltıda bir araya geldi.
Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Manisa’daki engelli derneklerine yönelik kahvaltı programı organize etti. Engelliler Haftası nedeniyle Manisa Polis Evi’nde düzenlenen kahvaltıya Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Süleyman Çoban, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gazi Selami Pazar, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Şule Tunalı katıldı.
Başkan Çelik, salondaki tüm masaları tek tek dolaşarak, engelli ailelerle sohbet etti. Programın açılış konuşmasını Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Gazi Selami Pazar yaptı. Pazar, Başkan Çelik ve ekibine teşekkür etti. Soma faciasının yıldönümü sebebiyle 301 maden şehidini anarak sözlerine başlayan Başkan Çelik, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet ediliyorum. Mekanları cennet olsun. Ailelerine ve yakınlarına rabbim sabırlar versin. Allah milletimizi, memleketimizi, bu tür afet ve felaketlerden muhafaza etsin” dedi.
“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”
Şehzadeler Belediyesi olarak engelliler konusunda son derece duyarlı olduklarını ifade eden Başkan Çelik, “Şehrimizin engelsiz bir şehir olabilmesi, engellilerin engelsizlerle birlikte huzur içerisinde bu şehirde yaşayabilmesi için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Kent Konseyimiz çok aktif çalışıyor. Engelliler meclisimiz de kuruldu. Yapılan seçim neticesinde de Gazi Selami Pazar, Engelliler Meclisi Başkanı oldu. Yönetimiyle birlikte çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Öyleyse bu toplumda birlikte yaşamak, hayatı birbirimize kolay kılmak mecburiyetindeyiz. Bu noktada da üzerimize düşen sorumluluklar var. Bunun bilinci içerisinde hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
“ENGELSİZ BİR ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ”
Başkan Çelik, engellilere yönelik hizmetlerini anlatarak şunları söyledi:
“Manisa’da bir engelsiz çocuk oyun parkı yoktu. Bu bizimle birlikte ilk oldu. Birincisi tamamlandı, ikincisi de tamamlanıyor. Artık engelli çocuklarımız da, engelsiz çocuklarla bu parklarda oynayabilecek. Göreve gelir gelmez engelli envanteri çıkarttık. Bununla ilgili de Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek aldık, onların istihdamına katkı sağlanmış olduk. Devlet Hastanesi’ne akülü araçlar için şarj istasyonu kurduk. Bunların sayılarını da arttıracağız. Yine engellerimiz için ihtiyaç duyulan yerlerde yol ve engelli rampaları yapıyoruz. Engelli spor kulüplerimize destek oluyoruz. Araç-gereç ve ekipman desteği sağlıyoruz. Özel İş Uygulama ve Eğitim Merkezi ile protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde gelen misafirlerimize özel öğrencilerimizin hazırladığı ürünleri hediye ediyoruz. Şehzadeler’in parklarının çiçeklerini yine bu kardeşlerimiz yetiştirecek. Eğitim alırlarsa yapacakları çok işler var. Engellilerimize her alanda destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye eski Türkiye değil. Bundan 10-15 sene önce bu ülkede engelli olmak büyük bir ıstıraptı. İnsanlar evlerinde bağlanıyorlardı. Aileler engelli çocuğu olduğunu söylemeye utanıyordu. Bugün yeni Türkiye’de; hükümetimiz, belediyelerimiz bütün imkanlarını seferber ediyorlar. Her türlü destek veriliyor. Engelli vatandaşımız hizmetin en iyisine layıktır. Ona hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Engellilerin hizmetkarı olmak, onların hayatını kolaylaştırmak, ailelerin sıkıntılarına derman olabilmek de hükümetimiz ve belediyelerimizin görevidir.”
Konuşmaların ardından engelli öğrencilerin halk oyunları ve dans gösterileri sergilendi.