Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, Oda olarak meslek içi eğitim toplantılarına aralıksız devam ettiklerini belirtti.
Eczacılık mesleğindeki güncel gelişmeleri takip etmenin son derece önemli olduğunun farkında olan eczacıların, alanında uzman ocaların verdiği eğitim toplantılarına yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Sefa Karaarslan, "Bu hafta iki Eğitim Toplantısı düzenleniyor. İlki 6 Mayıs Çarşamba günü Odamız Hizmet binasında gerçekleştirilen ve alanında duayen hoca Prof. Dr. Ekrem Sezik tarafından verilen ’Aromaterapi - Fitoterapi Eğitimi’ yani bitkilerle tedavi eğitimi oldu. Bilindiği üzere bitkilerle tedavi alanında eğitim gören tek meslek mensubu eczacıdır. İlk çağlardan beri insanlar bitkilerin iyileştirici etkilerinden faydalana gelmişlerdir. Günümüzde de birçok bitki tedavi edici veya tedaviye yardımcı olarak kullanılmaktadır. Ancak bir ürünün bitkisel olması onun tamamen güvenli olduğu anlamına gelmemektedir. Hastanın kullandığı ilaçlarla etkileşmesi yanında yanlış kullanımında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir ki basına da yansıyan ve ölüme kadar giden sağlık sorunları görülebilmektedir. Bu yüzden bitkisel ilacın doktor ve eczacı danışmanlığında kullanılması son derece önemlidir. Bunun yanında bitkisel ilacın güvenli ve etkili olabilmesi için kaliteli ve doğru ürün ile hazırlanmış olması, uygun saklama koşullarında muhafaza edilmesi, içeriğinin de etiketle aynı olması son derece önemlidir. Ayrıca o ürün içeriğinin etiketinde yazanla aynı olması gerekirken, Tarım Bakanlığı’nın zaman zaman açıkladığı listelerde de görüleceği üzere bitkisel diye satılan ürünlerin içinde nerede ve nasıl üretildiği belli olmayan ilaç etken maddeleri tespit edilmiştir. Sağlığınızdan olmamak için bitkisel de olsa ilaçlarınızı eczanenizden ve eczacınızdan alınız" diye konuştu.
ECZACILAR DÜNYA ASTIM GÜNÜ KUTLADI
Aydın Eczacı Odası Başkanı Karaarslan, Dünya Astım Günü’nü kutlayarak "Dünya Astım günü vesile ile odamızda Eczacılara yönelik ’Astım ve Astım İlaçları’ konulu bir eğitim toplantısı düzenledik. Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Yenigün, Yrd. Doç. Dr. Pınar Uysal ve Uzm. Dr. Faruk Demir mesleki bilgi ve donamımızı arttıran eğitimler verildi. Dünya Astım günü olması nedeniyle öncelikle Astım Hastalarına ve tüm halkımıza sağlıklı günler diler saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.