Hakkari Çukurca karayolu üzerinde bulunan Zap suyuna yuvarlanan araçta bulunan 5 kişinin cesedi, sıkıştıkları aracın içinde bulundu. Dün saat 06.00 sıralarında Hakkâri-Taşbaşı köyünden il merkezine hareket eden M.E isimli şahsın idaresindeki araç, bilinmeyen bir nedenle Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi yakınlarında Zap suyuna düşerek kayboldu. Jandarma, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ekibi, Van İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı su altı arama kurtarma timleri ile Van AFAD Müdürlüğünden gelen 10 kişilik ekip, VEDAŞ ekipleri ile vatandaşlar arama kurtarma çalışmalarına katıldı.
İŞ MAKİNELERİ YOL AÇTI
Hakkari’de bölgeye sevk edilen iş makinelerinin Zap suyu etrafında yol açması ile birlikte arama kurtarma ekipleri iş makinesi ve vinçle Zap nehrini didik didik aradı. Debisi yüksek olan Zap suyuna yaklaşılamayınca AFAD ekipleri vinçle Zap suyuna şiş uzatmak suretiyle arama yaptı. İki gün yapılan aramalara rağmen bulunamayan araç bugün Zap suyunun kenarında bulundu. Araçta sıkışan 5 ceset çıkarılarak ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
"İLK KAZA DEĞİL BURADA ONLARCA KAZA OLDU"
Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, bir trafik kazasında yine hüzün yaşadıklarını belirterek ”Her yıl olduğu gibi yine bu yıl Zap suyuna uçan bir aracın enkazını arıyoruz. Araçla birlikte suya kapılan aracın içindeki insanları arıyoruz. Şoförler ve Otomobilciler Başkanı olarak yapmış olduğum tüm müracaatlara rağmen bir sonuç alamadım. Hakkari’ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a söylememe rağmen Hakkari-Çukurca karayolu güzergahında bariyer yapılmadı. Bu tek değil burada onlarca kaza meydana geldi ve insanlar hayatlarından oldu” dedi.
HDP HEYETİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDI
Arama çalışmalarının sürdüğü bölgeye HDP Hakkari Milletvekili adayları Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, Hakkari Belediyesi Eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, HDP ve DBP il eş başkanları geldi. Hakkari Valisi ve beraberindeki komutanlarda bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.