İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) özel sporcuları, 1. Bölge Yüzme Yarışları’nda kazandığı 11 madalya ile Türkiye Şampiyonası vizesi aldı.
Büyükşehir Belediyesi, engelli sporculara yaptığı yatırımların meyvelerini toplamaya başladı. Bedensel Engelliler Yüzme branşında adını şampiyonluklara yazdıran İBB, özel sporcularıyla ilk kez katıldıkları yüzme yarışmasında birincilik kürsünde yer aldı.
Antalya’da yapılan ve 51 Kulüpten 101 sporcunun mücadele ettiği 1. Bölge Yarışları’na 4 sporcu ile katılan lacivert-turunculu ekip, 8 altın ve 3 gümüş madalyanın sahibi oldu. Büyükşehir’in özel sporcularından Kübra Esen 50 metre serbest ve sırtüstü, 100 metre serbestte altın, Zübeyde Gürbüç 50 metre serbest ve sırtüstünde altın, 100 metre serbestte gümüş madalya, Cenk Keçeoğlu ise başarılı performansını 100 metre serbestte altın, 50 metre serbestte gümüş madalya ile taçlandırdı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un gelecek vadeden özel sporcularından Ali Şirolu, üst düzey performans sergileyerek, 100 metre kelebek ve serbest, 400 metre serbestte adını altın madalyaya yazdırdı. Şirolu ayrıca, İNAS Barajı’nı geçerek uluslar arası yarışlara katılma hakkı elde etti.
Yarışları değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor Yüzme Branşı Başantrenörü Duran Arslan, dört özel sporcu ile katıldıkları ilk organizasyonda, takım halinde birinci olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyerek, "Büyükşehir olarak Türk sporuna yeni yıldızların yetiştirme gayreti içerisindeyiz. İstanbul’un muhtelif bölgelerindeki 13 tesisimizde dört engel grubunda yüzme branşında hizmet vermekteyiz. 2014 yılında 4 bin 500 vatandaşımız bu hizmetlerden faydalandı. Sporla rehabilitasyon amacıyla tesislerimize gelen vatandaşlarımız, önce yüzmeyi öğreniyor, süreç içerinde yetenekli üyelerimizi Türk sporuna kazandırmanın ve bugün olduğu gibi birincilik kürsüsünde yer almalarının haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.