Kütahya’da Ensar Vakfı, İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği (KİHMED) ve İlim Yayma Cemiyeti Şubesi’nin işbirliğiyle ’Türkiye’nin değişim sürecinde sivil toplum kuruluşlarının yeri ve önemi’ konulu panel, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Organizatörlüğünü Prof. Dr. Abdullah İlgazi’nin yaptığı etkinliğe konuşmacı olarak TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ve Sivil Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ayhan Ogan konuşmacı olarak katıldı.
İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, sivil toplum kuruluşlarının toplumun milli ve manevi değerlerini esas alarak toplumun her kesimine hizmet etmesi gerektiğini ifade etti.
TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalan, "Biz hep kadın ve erkek meselelerini konuşurken bir eşitlikten bahsederiz. Bu dünya literatüründe de öyledir. Daha çok İslami noktada hassasiyeti olan bizler de kadın ve erkek arasında yaratılışından kaynaklanan bir eşitlik olamaz. Her manada eşitlik dersek kadının ezilmesine ve daha çok dezavantajlı duruma düşüreceğini söyleriz. Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yapılan bir toplantıda, Cumhurbaşkanımızın da tartıştığı ve uluslararası alanda da çok ciddi eleştirilere de sebebiyet veren cinsiyet adaleti şeklindeki bir kavram terminolojimize yerleşti.Cinsiyet adaleti, cinsiyette eşitliğin değil de kadın ve erkeğe adalet üzere hükmedilmesi gerektiği, insan hakları anlamında kadın ve erkeğin eşit oldukları zamanlar olabilir" diye konuştu.
Sivil Dayanışma Platformu Genel Başkanı Ayhan Ogan da, siyasi bilinci olmayan hiç bir insanın başarılı olmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.
Panel sonrası konuşmacılara çini vazo hediye edildi. (EFE)