Mersin Büyükşehir belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MEBİDER tarafından düzenlenen 2. Mersin Kültürler Festivali’nde stantları gezerek, kültürün bir kente hayat verdiğini söyledi.
Başkan Kocamaz, Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği (MEBİDER) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Mersin Kültürler Festivali’ne katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda 60 ilin temsil edildiği ve 80’in üzerinde standın açıldığı festivalde, stantları tek tek gezerek katılımcılarla sohbet eden Kocamaz, festivalin Mersin’de farklı kültürlerin ve inançların nasıl bir arada ve kardeşçe yaşadığını göstermesi açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Kocamaz, “Mersin’imizdeki bu tablo, birlikte yaşamayı başardığımızın, içimizde hoşgörü tohumlarını barındırdığımızın ve kardeşlik duyguları ile bu kentte nefes aldığımızın en güzel kanıtıdır” dedi.
Bu tür etkinliklerin sürdürülebilir hale getirilerek, diyalogun ve hoşgörünün geliştirilmesi için belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, odalara ve ilgili yerel yönetimlere önemli işler düştüğünü belirten Kocamaz, “Bizler bu hoşgörü ve barış ortamını sağlamak zorundayız. Çünkü bir kentte huzur varsa bu, o kentin dinamiğine yansır. Mersin’in ekonomik gelişimine, tarımına, ticaretine, turizmine yansır. Unutmayın ki, barışın, huzurun, kardeşliğin olduğu yerde kentimiz daha iyi gelişir, insanımız daha huzurla yaşar, esnaf huzurla iş yapar. Bu farklılıktan doğan hareketlilik ile turizm iyileşir. Kısacası kültür bir kente can verir, renk verir, hayat verir” ifadelerini kullandı.