ŞIRNAK Üniversitesi Rektörlüğü'nden Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Prof.Dr. Ali Akmaz, "Hani diyorlar ya biz etle tırnak gibiyiz, ben bu tabiri Şırnak'ta değiştiriyorum; Biz et ile kemik gibiyiz, ne ayrılma, ne ayırma şansımız var. Bu ruh içerisinde Allah'ın izniyle bu toplumun önünde duracak hiçbir engel yoktur" dedi.
Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü'nden istifa eden Prof.Dr. Ali Akmaz için Eğitim-Bir Sen şubesi tarafından verilen veda yemeğine Vali Hasan İpek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Prof. Dr. Ali Akmaz, Eğitim Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Mehmet Sarı, bazı kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı.
Vali Hasan İpek, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 81 ilin hepsinde üniversite olacak sözlerini söylediğinde, arkalarında gülen çok sayıda kişi olduğunu anlattı. Vali İpek, şöyle dedi:
"Ama bugün sadece Şırnak'taki üniversitemizde 3 bin 750 öğrencimiz var. Ben İstanbul Hukuk Fakültesi'ne girdiğimde bizim öğrenci sayımız bile bu kadar yoktu. Şimdi bugün sadece Şırnak'ta bu kadar öğrencimiz var. İnşallah kampüsümüz bittiğinde 10 bin öğrenciyi hedefliyoruz. İnşallah 20 yıl içinde de belki 30 bin öğrenci, bunların 15 binini de çevre ülkelerden gelecek şekilde bir planlıyoruz. Bunlar başkalarının hayal bile edemeyeceği, bir çok insanın rüyasında bile görmeye cesaret edemeyeceği ve gerçekten rektörümle beraber bizlerin yaptığı, gerçekleştirdiği bir olaydır. Bunlar ne hayal ne rüya, bunlar gerçek. Tüm Türkiye bunu görüyor ve tüm Türkiye bununla gurur duyuyor. Bugün 7'inci yılını doldurduğu rektörlükten ayrılan Ali Akmaz hocamıza bundan sonraki hayatında, Türkiye'ye siyasette hizmet etmek için bir karar almış diyerek, kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum."
Prof.Dr. Ali Akmaz, üniversitenin gelişmesinde hükümetten büyük destek aldıklarını belirterek şunları söyledi:
"Vatanın her köşesi bir cennettir, bu sözle olmuyor gelip yaşamakla oluyor. Biz gelip yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde bütün toplumumuz bir bütündür. Eğer bu devletin büyüklüklerini, bu devletin tarih değerlerini, bu devletin milli değerlerlerini, bu devletin kültürel değerlerini yaşatmak istiyorsak, önce günüllerimiz bal bıçağı gibi yapışmak zorundadır. Bu olmasa olmazımızdır. Bunun için her zaman söylüyorum. Ben Konya'da doğdum, Konya'da büyüdüm ve ben Türk'üm. Kendi toplumumum değerlerini en onursal bir şekilde yaşamak benim en tabi hakkımdır. Şırnak'a geldiğimde de Şırnaklı Kürt olan kardeşimim taşıdığı değerleri taşıdığı ulviyetleri, en güzel bir şekilde yaşatmak, benden daha fala yaşatmak kanaatindeyim. Bu duygularla biz parçalanmaz bir bütünüz. Hata bizden daha büyük bütünün parçalarıyız. Tarih bu sürece girmiş durumdadır. Bunu gördüğüme memnun oldum. Hani diyorlar ya biz etle tırnak gibiyiz, ben bu tabiri Şırnak'ta değiştiriyorum; Biz et ile kemik gibiyiz, ne ayrılma şansımız var, ne ayırma şansımız var. Bu ruh içerisinde Allah'ın izniyle bu toplumun önünde duracak hiçbir engel yoktur."
Vali İpek, Prof. Dr. Akmaz'a, yaptığı hizmetlerinden dolayı takdir belgesi verdi.

FOTOĞRAFLI