Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, Silifke ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Silifke Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanları Ülkü Çataklı ve Esin Şener ile Mersin Büyükşehir Koordinasyon Daire Başkanı Hasan Gubaroğlu, MESKİ Daire Başkanları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıda, muhtarların taleplerini ve sorunlarını dinleyen MESKİ Genel Müdürü Aybak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın tüm ilçelerde alt yapı sorunlarının çözülmesi konusunda talimat verdiğini belirterek, “Başkanımızın yerinde hizmet, yerinde çözüm prensipleri doğrultusunda hizmetlerimize hız verdik. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak mahalleleri temsil eden ve oranın seçilmiş kişileri olan muhtarlarımızla bir araya geldik. Bizler bu yörelere verilecek olan hizmetleri sağlamakla yükümlü olan görevlileriz. Muhtarlarımız da o yörelerdeki sorunları en iyi bilen kişilerdir. Dolayısıyla bir araya gelelim, karşılıklı sorunları dinleyelim, önerilerinizi alalım ve çözüm yolları üretelim istedik. Muhtarlarımızın istek ve önerilerini dinlemek için bu toplantıyı düzenledik. Her muhtarımız Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin temsilcisidir. Tüm muhtarımız MESKİ’nin ilçelerdeki yetkililerine her an ulaşabilmektedirler. Sistemli bir şekilde vatandaşa kaliteli hizmet vererek sorunları çözüme kavuşturacağız” dedi.
İçmesuyu Arıtma Havza Koruma Şube Müdürü Dr. Zafer Özer de muhtarlara, dünyada ve Türkiye’de suyun önemi ve su tasarrufu konusunda bir sunum yaptı.