ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi il başkanları, terör saldırıları nedeniyle müzikli propaganda ve konvoy yapılmaması başta olmak üzere seçim çalışmalarına yönelik bazı ortak kararlar aldı. 

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve Saadet Partisi İl Başkan Vekili Musa Yüce, bir kafede, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde partilerin uyması gereken kurallarla ilgili toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantının ardından alınan kararları açıklayan CHP İl Başkanı Koltuk, seçim çalışmaları kapsamında partiler olarak nasıl bir yol haritası izleyecekleri konusunda anlaştıklarını söyledi.

Toplantıdan çıkan kararları tutanak altına alarak imzaladıklarını belirten Koltuk, "Bu bir başlangıçtır. Zonguldak için bir milattır. İnşallah tüm illerimize de örnek olur. Şehit haberleri gelirken ilimizde müzikli propaganda yapmanın uygun olmayacağını düşündük. İzleyeceğimiz yol haritasını il başkanlarımızla belirledik" diye konuştu.

Koltuk, kararlar doğrultusunda seçim çalışması kapsamında müzikli propaganda ve konvoy yapılmayacağını, promosyon dağıtılmayacağını, seçim büroları, bilboard ve pano kiralanmayacağını belirterek, bu kararları parti genel merkezlerine de bildireceklerini dile getirdi. 

AK Parti İl Başkanı Tosun da alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek, seçimlerin huzur içerisinde geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. 

MHP İl Başkanı Ayan ve Saadet Partisi İl Başkan Vekili Yüce ise kararların seçim kuruluna da bildirileceğini kaydetti.