Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) Kırgızistanlı öğrenciler tarafından düzenlenen ‘Kırgızistan’ı Tanıtma’ programı gerçekleştirdi.
Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) tarafından gerçekleştirilen etkinlik İstiklal Marşı ve Kırgızistan Milli marşı okunarak başladı. Daha sonra Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Program Kırgızistanlı öğrencilerin hazırladığı Kırgızistan’ı tanıtıcı slayt gösterisi ile devam etti.
Tanıtım programında konuşan Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) başkanı Mücahit Bulut, “Uluslararası Öğrenci Derneği Kayseri’de bulunan 76 ülkeden 2 bin 100 öğrenciye hizmet veriyor. Ülkemize gelen bu öğrencilerin Türkiye’yi daha iyi tanımaları, Türkiye’de yalnızlık hissetmemeleri için hafta da bir, bir ülkenin tanıtım faaliyetini yapmaktayız “dedi.
Bulut ayrıca “Geçen hafta Endonezyalı öğrencilerimiz Endonezya tanıtımlarını yaptılar. Bu hafta ise Kırgızistanlı öğrencilerimiz ata yurdunu tanıtacaklar. Aynı zaman da Kırgızistanlı öğrencilerimiz Kırgızistan’ın nezih mutfağından da özellikle Kayseri halkına ve misafirlere ikramda bulunacaklar. Haftaya Pakistan tanıtım programı yapılacak. Bu faaliyetlerle öğrencilerimizin burada yalnız olmadıklarını, beraber olduğumuzu onlara hissettirmeyi amaçlamaktayız” ifadelerini kullandı.
Tanıtma programı Kırgızistanlı öğrenciler tarafından hazırlanan yemek programının ardından sona erdi.