Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde dün gece başlayan ve sabaha kadar aralıklı devam eden kar yağışı, kısa sürede ilçeyi beyaza bürüdü.
Yağışın ardından kalınlığı yaklaşık 10 santimetreyi bulan karda yürüyüşe çıkanlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. İlçe merkezi ve köylerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacı ile sabah erken saatlerden itibaren çalışmalara başlayan ekipler, başta şehrin ana arterleri olmak üzere tüm bölgelere anında müdahale etti.
Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, tüm ekiplerin sahada olduğunu ve çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, 40 personel ve 3 adet kepçe ile çalışmaları gerçekleştirmelerinin yanında ana caddelerde tuzlama çalışması yapıldığını, ana caddelerde ki kaldırımların kardan temizlenerek vatandaşların ve esnafın rahat bir şekilde kullanmasına imkân sağlanmaya çalışıldığını söyledi.
Yılmaz, Kelkit’in tüm ana arterlerinin ulaşıma açık olduğunu belirterek, buzlanma ve don olaylarına karşı sürücüleri ve vatandaşları da dikkatli olmaya davet etti.