Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Trabzonspor galibiyetiyle moral bulan Gaziantepspor, hafta sonu karşılaşacağı Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarına başladı.
Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Mersin İdmayurdu maçının hazırlıklarını Celal Doğan Tesisleri’nde gerçekleştiren Gaziantepspor’da teknik direktör Okan Buruk ve futbolcular Mustafa Durak, John Chibuike açıklamalarda bulundu.
Çok kritik bir haftayı geride bıraktıklarını söyleyen Okan Buruk, ”Gerçekten önemli maçı ve çok kritik bir haftayı, geride bıraktık. Trabzonspor ligin en çok puan toplayan takımıydı. En formda takımlardan biriydi. Böyle büyük bir takımı yenmek bizim açımızdan çok önemliydi. Puan olarak 31 puanı yakalamak bizim açımızdan önemli. Alt taraftan uzaklaşmak gene bizim için çok önemliydi. Bunları başardık. Ama lig devam ediyor. Şu anda pazartesi oynadığımız maç geride kaldı. Cumartesi Mersin İdmanyurdu maçı var. Yine, iyi bir takımla oynayacağız. Çok ciddiye almamız gerek ve kendi sahasında özelikle ofansif anlamda çok etkili bir takım. Yeniden hazırlıklarımıza başladık. Dünü kapattık. Dünkü maçın morali bizim için pozitif ve olumlu olan bir şey ama geleceğe de tekrar odaklanmak konsantre olmak zorundayız. O yüzden yeniden çalışmalara başlayıp özelikle dün, yenileme çalışması yapmıştık. Bugün de biraz teknik biraz da taktik çalışmayla beraber cumartesiye hazırlanacağız. İnşallah ilk 7’ye ulaşma anlamında Mersin İdmanyurdu maçı bizim için önemli. Oyuncularımın özelikle yükselen bir performansı var ve moralleri yerinde. Bunun bize olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Ama dediğim gibi iyi bir takımla oynayacağız. Buna en iyi şekilde hazırlanıp sahada da en iyi şekilde cevap vereceğiz” diye konuştu.
DURAK: "UZUN SÜREDİR KAZANAMIYORDUK"
Mersin’de puan veya puanlar almak istediklerini söyleyen Gaziantepspor’un orta saha oyuncusu Mustafa Durak, "Trabzonspor’u yenerek üç puan aldık, bizim için çok önemliydi. Baya süredir maç kazanamıyorduk. Çok mutluyuz Şimdi Mersin İdmanyurdu maçına hazırlanmaya başladık. İnşallah Mersin’e gideceğiz. Puan veya puanlar almak istiyoruz. Bizim için Mersin İdmanyurdu maçı da çok önemli. Bizden 1 puan öndeler” dedi.
Trabzonspor maçının heyecanlı geçtiğini söyleyen bir diğer tecrübeli orta saha oyuncusu John Chibuike ise, ”Çok heyecanlı bir maç oldu. Tabi elbette mücadele gücü yüksekti. Şu anda 3 puan alabildiğimiz için çok mutluyuz. Yani, bizim de umudumuz Mersin İdmanyurdu mücadelesinde Trabzonspor’a karşı sergilediğimiz mücadeleyi sergileyip antrenmanlarda da aldığımız direktifleri sahada uygulayıp oradan da puan veya puanlarla dönmek" ifadelerini kullandı.