Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), () - UMRE sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dua istediği için kafiledeki 'parelelci kişilerin' saldırıya uğrayarak dövüldüğünü ileri süren Ali İhsan Kılıç, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Sapanca İlçesi'nde yaşayan Ali İhsan Yavuz savcılığa yaptığı başvuruda, umre sırasında Mekke'de kaldıkları otelin mescidinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua etmek isteyince, aynı kafilede bulunan bazı kişilerin saldırısına uğradığını ve dövüldüğünü söyledi. Türkiye'ye döneceği gecikeceği için Suudi Arabistan'da şikayetçi olmadığını ileri süren Ali İhsan Yavuz, kendisine saldıranların umreye gittiği kafile içerisinde kimliği belli olan kişiler olduğunu da belirterek, olaya bir çok kişinin de tanık olduğunu söyledi ve şikayetçi olduğu kişilerle tanıkların isimlerini verdi.
Şikayet sonrasında açıklama yapan Ali İhsan Kılıç, "Yaşanan olaydan derin üzüntü duydum. Paralelciler Cumhurbaşkanımıza beddua ederken biz bunları duyduk, beddualarına şahit olduk. Ben de ‘Bir dua da buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a edelim’ deyince saldırıya uğradım. Olayı yapanların kimliklerini de şahitlerimi de şikayetimde açıkça belirttim. Gerekli şikayetimizi yaptık, gerisi savcılığın işidir" dedi.
Ali İhsan Kılıç, saldırıyla ilgili kendisini ziyaret eden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'a yaşadıklarını anlatmıştı.