2006 yılı Türkiye Güzeli Manken Merve Büyüksaraç Instagram hesabından Cumhurbaşkanı'na ağır hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle savcılıkta ifade verdi. Savcı Vedat Yiğit adli kontrol talebi ile Büyüksaraç’ı mahkemeye sevk etti.

2006 yılı Türkiye Güzeli manken Merve Büyüksaraç hakkında Instagram isimli sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Büyüksaraç savcılıkta verdiği ifade ardından adli kontrol talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Merve Büyüjksaraç'ın bir süre önce cep telefonu üzerinden yaptığı paylaşım şikayet konusu olunca savcılık soruşturma başlattı. Önce Asayiş Şube Müdürlüğü Bilgi İşlem Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Büyüksaraç sonra savcılığa ifade vermeye geldi. Savcılık ifadesinde"Usta'nın şiir"başlıklı şiiri paylaştığını kabul eden Büyüksaraç hakaret kastı olmadığını iddia etti.

Şiir bir karikatür dergisinden alıntıladığını ve hesabında paylaştığını belirten Büyüksaraç, şiiri Milli Marş'tan uyarlamasını kendisinin yapmadığını söyledi. Şiiri bir süre sonra sildiğini kaydeden Büyüksaraç yakın bir arkadaşının söz konusu paylaşım sebebiyle adli işlem geçirmesinden dolayı başına bir olay gelmesini istemediği için silme işlemini yaptığını söyledi.

Büyüksaraç'ın telefonuna inceleme yapılmak üzere el konuldu. Ünlü manken ifadesi ardından adli kontrol kararı verilmesi talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.