Yeşilyurt Belediyesi ve Çınar Kolejinin ortaklaşa düzenlediği proje ile MalatyaPark AVM meydanına 3 adet ÇER-ÇÖP kutusu yerleştirildi.
ÇER-ÇÖP kutularının yanına pet şişe bırakılarak temizliğe duyarlı vatandaşlar tarafından pet şişenin ÇER-ÇÖP kutularına atılması beklendi. Pet şişeyi yerden kaldırıp ÇER-ÇÖP kutularına atan duyarlı vatandaşlar, çeşitli hediyeler kazandı.
Yeşilyurt Belediyesi daha önce hayata geçirmiş olduğu ÇER-ÇÖP projesi kapsamında Yeşilyurt İlçesinde bulunan tüm okullara, kamu kurumlarına ve apartman sitelerine ÇER-ÇÖP kutuları dağıtarak temizlik konusunda vatandaşı bilinçlendirmek ve geri dönüşüme destek sağlamak için ilgi uyandırmıştı.
Yine Yeşilyurt Belediyesi ve Çınar Kolejinin katkılarıyla düzenlenen ve Malatya Park AVM meydanına yerleştirilen ÇER-ÇÖP kutularının yanına pet şişe atılarak çevre temizliğine duyarlı vatandaşlar tarafından pet şişenin yerden kaldırılıp ÇER-ÇÖP kutularına atılması beklendi. Üç ayrı yere gizli kamera yerleştirildi ayrıca Çınar Koleji öğrencileri de gizlenerek çevre bilincine duyarlı vatandaşları beklenmeye başladı. Pet şişeyi yerden kaldırıp ÇER-ÇÖP kutularına atarak çevre temizliğine duyarlı olan vatandaşlar alkışlarla ve tezahüratla karşılanarak tebrik edildi.
Çocukların temizliğe karşı duyarlılıklarını arttırmak ve onlara alışkanlık kazandırmak için gerçekleştirilen ÇER-ÇÖP projesi kapsamında çevre temizliğine duyarlı vatandaşlara Yeşilyurt Belediyesi ve Çınar Koleji tarafından hazırlanan hediye paketleri verildi.