TOKAT (AA) - Büro Memur-Sen Tokat Şubesi üyeleri, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli sivil memurların hak kaybına uğradığı iddiasıyla eylem yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan üyeler adına basın açıklamasını okuyan Büro Memur-Sen Tokat Şubesi Başkanı İrfan Kucur, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sivil memurların görev tanımı olmadığı için ırgat gibi çalıştırıldığını öne sürdü.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak yaklaşık 15 bin kişinin görev yaptığını belirten Kucur, "Emniyetteki sivil memur kardeşlerimiz, her ne kadar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olsalar da, sadece isim olarak devlet memurudur. Çünkü bu kardeşlerimiz, uygulamada devlet memuru olarak değil, işçi olarak görülmekte ve çalıştırılmaktadır. 657 Sayılı Kanun ile işe alınan sivil memurlar, devlet memurları kanununda yer almayan Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğüne göre polis gibi cezaya tabi tutulmaktadır. Bu yüzden sivil memurlar, amirlerinin iki dudağı arasına sıkışıp kalmaktadır" dedi.

Grup daha sonra dağıldı.