Van Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) desteğiyle ‘Proje Yönetim Döngüsü ve Erasmus Eğitimi’ alanlara sertifikaları dağıtıldı.
Van’ın beş yıldızlı oteli olan Elite World Hotel’de yapılan sertifika dağıtım törenine Van Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, DAKA Program Birimi Başkanı Abdullah Çiçek ve eğitim gören kamu görevlileri katıldı. Burada konuşan Van Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, bu eğitimin çok güzel geçtiğini ifade ederek, “DAKA desteğiyle hazırlayıp sunduğumuz proje kapsamında kamu kuruluşlarımızda ve kaymakamlıklarımızda görev yapan proje ofisi başkanları ve proje uzmanları olarak adlandırdığımız kamu görevlilerimize eğitim verilmesini istedik. DAKA’da bu projeyi kabul ederek destek sundu. İki grup halinde 45 kamu görevlimize Proje Yönetim Döngüsü ve Erasmus Eğitimi çok değerli hocamız tarafından verildi. Bizim için önemli olan bu tarz eğitimlerin sonuç üretmesi ve sonucunun da bize yansımasıdır. Buradaki arkadaşlarımızdan birimlerine gittiklerinde, ilçelerine gittiklerinde, ilimizin öncelikleri doğrultusunda proje sunmalarını bekliyoruz” dedi.
Van Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan bilgilendirmede ise, eğitim kapsamında 2015 Yılı I. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında almış oldukları destekle iki hafta boyunca iki ayrı gruba Proje Yönetim Döngüsü ve Erasmus Eğitimi verildiği belirtildi. Birinci grubun katılımcılarının kamu kurumlarından birer kişinin görevlendirilmesiyle 23 kişiden oluştuğu ifade edilen bilgilendirmede, “İlk grubun eğitimleri 23-27 Mart 2015 tarihleri arasında verildi. İkinci grubun katılımcıları Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademisyenleri, Eurodesk temas noktası gönüllü çalışan gençler ve ABPKM uzmanlarından oluştuğu 30 Mart-3 Nisan 2015 tarihinde ve 22 kişinin katılımıyla gerçekleştirilerek son buldu. Eğitimlerin, proje yazmaya yönelik teknik bilgilerin verilmesi, örnek başvuru formlarının incelenmesi ve proje uzmanı eşliğinde grupların kendi projelerini yazması şeklinde interaktif bir yöntemle verildiği, eğitim sonunda katılımcıların proje yönetim döngüsü eğitimi ile AB hibe fonlarına ve Erasmus+ programlarına proje hazırlayabilmeleri bekleniyor” denildi.
Daha sonra eğitim alanlara sertifikalarının verilmesiyle program sona erdi.