Aile ve Sosyal Politikalar Afyonkarahisar İl Müdürü Alper Sezer, her insan için farklı anlamlar taşımakla birlikte yaşlılığın insan ömrünün en değerli çağı olduğunu kaydetti.

Yaşlılar Haftası ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Sezer, yaşlıların değerinin bir hafta değil, bir ömrü bile sığdırılamaz kadar değerli olduğunu kaydederek, bu hafta içerisinden müdürlük olarak çeşitli etkinlikle yapacaklarını söyledi. Sezer, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Yaşlılık, organizmanın giderek biyolojik verimliliğinin yitirmesi, çevresine uyumda güçlük çekmesi ve direnç mekanizmalarında gerileme olarak tanımlanabilir. Her insan için farklı anlamlar taşımakla birlikte yaşlılık en değerli çağıdır ömrün. Anılar, yaşanmışlıklar, birikimler, geleceğimizi aydınlatacak tecrübeler, yol gösterici olarak öğütler birikmiştir artık. Yaşlılık hayatın günlük koşuşturmacasından kopup hayatın, dinlenme zamanıdır. Geçmişi süzgeçten geçirdiğin, büyük sözler söylediğin zamandır. 18-24 Mart haftası her yıl ülkemizde Yaşlılar Haftası olarak kutlanır. Aslında bir haftaya değil bir ömre sığdırılamaz yaşlılarımız değeri. Ancak onlara atfedilen bu haftada çeşitli etkinliklerle yaşlıların toplumla bütünleşmesi, sosyal hayatta etkin bir biçimde yol almaları ve sorunları çözümlenmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Yaşlılık altın çağıdır hayatın. Yaşlılık engellenemez bir gerçekliğidir insanlığın. Ömürlerini çalışmakla, topluma değer katmakla geçiren yaşlılarımızın bakıma muhtaç zamana geldikleri bu dönemde, onların her türlü gereksinimlerini karşılamak, her türlü sorunlarına çözüm bulmaya çalışmak, sosyal devlet ilkesi bağlamında, devletimizin asli görevlerindendir. Müdürlüğümüz olarak devletimizin bize sağladığı imkânlarla, yaşlılarımızın toplumda var olmalarını ve sosyal yaşamda aktif biçimde yer almalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Yaşlıların yanın da olmak, onlara güven, sevgi ve saygıyı hissettirmek, onlara değer vermek ve verdiğimiz değeri göstermek toplumumuza düşen en büyük görevlerinden biridir.”