AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Türk Halk Müziği Korosu işaret diliyle konser verdi.

Amasya Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konserde, Müzisyen Salim Deniz’in çalıştırdığı THM Öğrenci Korosu, işitme engelliler için türkü sözlerini işaret diliyle de okudu.

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Önder İdil, yüksekokulun adını aldığı ünlü hekim ve cerrah Sabuncuoğlu Şerefeddin'in hastalarını müzikle de tedavi etmeye çalıştığını söyledi.

Sağlık alanında eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu koronun güzel bir konserini dinlediklerini belirten İdil,  ''Konserimizin izleyicileri arasında Amasya Lokman Hekim İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulundan işitme engelli misafirlerimiz de bulunuyordu. Öğrencilerimiz türkülerin sözlerini işaret diline tercüme etmeye çalıştılar. Türk Halk Müziği Koromuzun oluşturulmasına ve konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.