Küre İlçesi’nde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ile beraber temiz çevreye dikkat çekmek amacıyla çarşı merkezinde, ‘Küre temiz kalsın, çöpler kalksın, Küre çiçek açsın’ sloganıyla yürüyerek çöp topladı.
’Temizliğe Davet Var" projesi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte Küre Cadde ve sokaklarında “Sosyal Sorumluluk Projesi” projesi başlattı. Genç nesille doğa ve çevre bilincinin aşılanmasına katkı sağlamak amacıyla, öğrenciler temiz çevreye dikkat çekmek için ilçe merkezinde dolaşıp çöp topladı. Öğrenciler hep birlikte Küre temiz kalsın, çöpler kalksın Küre çiçek açsın, sloganıyla yürüdüler.
Küre Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projesi; Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri kendilerine dağıtılan eldiven ve çöp poşetlerini alarak ilçedeki cadde ve sokaklara dağıldı. Öğretmenler ve öğrenciler, yerlerde bulunan çöpleri topladı.
Öğrenciler, yaptığı açıklamada "Çevre kirliliği geleceğimizin ve dünyamızın sonunu getirmektedir. Bizde bu dünyada yaşayan bireyler olarak sorumluluğumuzu bilmeliyiz. Çevre kirliliği bütün canlıların yaşamı için tehlike oluşturmaktadır. Kirlenen çevre mikrop yuvası haline dönüşerek salgın hastalıklara sebep olur" dediler.