İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, İnegöl Vergi Dairesi’ni ziyaret etti.
İnegöl Vergi Dairesi Müdürülüğünü ziyaret ederek mükelleflerin vergi yapılandırmalarına karşı yararlanma oranları hakkında bilgi alan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, İnegöl ekonomisinin 2014 yılındaki performansını da değerlendirdi. İnegöl’ün güçlü bir üretim merkezi olduğunu ifade eden Anıl, "2 tane OSB’ye sahibiz. 2 tane de Islah OSB çalışması yürütülüyor. Yıllık diş ticaret hacmimiz, 1 milyar doların üzerinde ve her yıl artıyor. Odamızın 4 bin dolayında üyesi var. Üyelerimiz bir yandan istihdama katkı yapıp, ihracat yaparken diğer yandan da vergilerini ödüyorlar" dedi.
Üyelerinin yapılandırmadan yararlanmak adına odaya yaptığı başvuruların oldukça yüksek olduğunu belirten Anıl, "Üyelerimiz geçmiş dönem borçlarını ödeyebilmek için kendilerine tanınan yeniden yapılandırma fırsatını değerlendirmek istiyor. Kanundan yararlanma oranının oldukça yüksel olduğunu tahmin ediyoruz. 2014’te İnegöl ekonomisinin başarılı bir yıl geçirdi. İlk 3 çeyrekte hem iç piyasada, hemde dış pazarlarda işlerin gayet iyi seyretti. Ama son çeyrekte ise Ortadoğu’daki terör ve Rusya’da yaşanan ekonomik kriz sebebiyle işlerde azalma oldu. 2015 yılına yeni umutlarla girdik. Umudumuz tüm dünyada barış ve huzur dolu bir yıl geçirmektir. Ortadoğu’da terörün son bulmasını ve krizlerin de bitmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.
İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş ise, "İnegöl’ün ekonomik gücünün daha da artmasını arzuluyoruz. Mükelleflerimize en güzel hizmeti vermek için elimizden geldiği kadar çok çalışıyoruz. Tüm ekibimiz sizlere en hızlı ve kaliteli hizmet vermek için var güçleriyle çalışıyorlar. 6552 Sayılı kanundan yararlanmak isteyenler için gerekli kolaylıkları sağladık. Bir önceki yapılandırmaya oranla daha fazla başvuru aldık. Mükelleflerimiz geçmiş dönem borçlarını ödeyebilmek için yüksek oranda başvuruda bulundular" diye kaydetti.