Ziraat Türkiye Kupası’na veda eden Trabzonspor, ligde oynayacağı İstanbul Başakşehir maçından galibiyetle ayrılarak moral bulmak istiyor.
Fenerbahçe maçıyla başlayan sıkıntılı süreç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kavgaya dönüşmesinin ardından Medicana Sivasspor karşısında Ziraat Türkiye Kupası’na veda edilmesi camiadaki keyifleri kaçırsa da, bordo-mavililer sahasında İstanbul Başakşehir karşısında alacağı 3 puan ile biraz olsun rahatlamanın hesaplarını yapıyor.
Trabzonspor’un saha içinde ve dışında zor günler geçiriyor olması, sezon başı koyulan hedeften uzaklaşılması yönetimin sabrını taşırırken, İstanbul Başakşehir ile oynanacak olan maçın yerine başka konuların gündeme gelmesi üzerine harekete geçen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu, kötü gidişatın durdurulması konusunda teknik heyet ve futbolculardan hafta sonu oynayacakları karşılaşmaya motive olmalarını istedi.
Takımın saha içine konsantre olmasını isteyen Hacıosmanoğlu, saha dışında yaşanan gelişmelerle kendilerinin mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ettiği belirtildi. Yaşanan tüm bu gelişmelerin sonucunda teknik heyet ve futbolcuların İstanbul Başakşehir maçı öncesinde morallerinin bozuk olması zorlu maç öncesi büyük sıkıntı yaşatıyor. Yönetim kurulunun teknik direktör Ersun Yanal ile yaptığı görüşmelerde takımın içinde bulunduğu sıkıntılı süreci görüştükleri ve zorlu maç öncesi futbolcuların öz güven sorunlarının giderilmesi yönünde yoğun bir çalışma içine girdikleri belirtildi.
ERSUN YANAL UYARDI
Takımın son durumu hakkında yönetim ile sürekli görüşme halinde olan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, İstanbul Başakşehir maçı öncesi oyuncularıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Oyuncularına önemli uyarılarda bulunan deneyimli teknik adam, "Ziraat Türkiye Kupası artık geride kaldı. O maçın etkisinden çıkmalıyız. Gelecek sezon Avrupa’da olmak istiyorsak elimizde artık sadece lig kaldı. Sahamızda oynayacağımız İstanbul Başakşehir maçında alacağımız galibiyet bizim üst basamaklara doğru tırmanmamızı sağlayacaktır. Takım olarak sadece saha içine odaklanalım ve orada kalıp mücadele edelim. Saha içinde alacağımız güzel sonuçlarla Trabzonspor’u sevenleri mutlu edebiliriz. İyi oyunculardan kurulu bir takımız ve bu söylediklerimi rahatlıkla yapabilecek bir ekibimiz" diyerek oyuncularını İstanbul Başakşehir maçına konsantre etmeye çalıştığı öğrenildi.