Muharip Gaziler Deneği Antalya Şubesi, Genel Kurmay Başkanlığı arşivinden elde ettikleri fotoğraflardan oluşan ‘Çanakkale Savaşları ve Savaş Fotoğrafları’ sergisini Kepez’de açıyor.
Kepez Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen sergi, 18 Mart’ta Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde açılacak. Serginin açılışını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Muharip Gaziler Deneği Antalya Şubesi Başkanı Zeynel Abidin Sezer’ yapacak.
Sergide 58 Çanakkale, 42 Suriye ile Filistin, 28 Balkanlar ve 5 tane de Doğu cephesinde elde edilmiş görsellerden seçmeler sunulacak. Fotoğrafları izleyen yeni neslin özgüven kazanması ve şehitlerine saygıyı arttıracak olan serginin ana teması, Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşuyor.
Bu fotoğraflarda ise savaşa hazırlık ve savaş dönüşü, sıhhiyelilerin cepheden yaralı asker taşıması, sahra hastaneleri, kullanılan silahlar ile cephedeki sıcak temasın yaşandığı anlar yer alıyor. Hangi şartlarda savaşıldığı, çekilen zorluklar ve düşman ordusunun durumu hakkında fikirler veren fotoğraflar, önceki yıllarda Ankara’da sergilenmişti.
31 Mart’a kadar açık kalacak serginin açılışı saat 14:00’da gerekleştirilecek.