Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İdmanyurdu’na icranın bir önceki belediye başkanı döneminde gönderildiğini, yapılan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin İdmanyurdu’nu icraya verdiği yönünde çıkan haberlerle ilgili belediyeden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bazı kişi ve gruplar, Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin alacaklarının tahsil edilmesi için Mersin İdmanyurdu’nu icraya verdiği yolunda sosyal medya ve bazı haber siteleri üzerinden haksız itham ve iftiralarda bulunmaktadırlar. Sayın Başkanımızın göreve başladığı günden itibaren Mersin İdmanyurdu’na yaptığı, yapmaya devam ettiği hizmetler ve destek ortada iken, kimler tarafından ve hangi amaçla böyle dedikodular çıkartılmaktadır, anlaşılır gibi değildir. Zira Başkanımız Sayın Kocamaz, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin hemen ardından, takımın şampiyon olması elini taşın altına koymuş, kulüp yönetimine maddi manevi yardımcı olmak için her türlü çabayı göstermiş ve bunda da başarılı olmuştur. Her yerde ve her zeminde Mersin İdmanyurdu’na gerekli her türlü desteği vereceğini taahhüt eden ve veren Başkanımız Sayın Kocamaz, Sayıştay müfettişlerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin alacaklarına karşılık yasal işlemleri başlatması yolundaki raporlarına karşın, herhangi bir işlem yapmamıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, alacaklarını tahsili için Mersin İdmanyurdu kulübümüze dava açtığı doğrudur. Ancak bu dava bir önceki dönemde, 2012 ve 2013 yılında açılmıştır. Yani açılan icra davasıyla Başkanımız Sayın Kocamaz’ın uzaktan yakından bir ilgisi yoktur" ifadeleri kullanıldı.
Kulübe icra gönderilmesinin, önceki dönemde yapıldığına dair belgelerin bulunduğunun belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:
"Başkanımız Sayın Kocamaz’ın, Mersin İdmanyurdu’na verdiği destek bununla da sınırlı değildir. Başkanımız Mersin İdmanyurdu’na spor tesisleri yaptırmak için Büyükşehir Meclisi’nde karar aldırmıştır. Tesislerin yapılmasıyla ilgili Büyükşehir Meclis’i 10 milyon liralık bir bütçeye onay vermiştir. Yapılacak tesislerle ilgili olarak Mersin Valiliği aracılığıyla, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden 80 dönümlük bir arazinin tahsisi için talepte bulunulmuştur. Talep yazısına olumlu cevap verildiği andan itibaren proje çalışmalarına başlanacak ve en kısa sürede tamamlanacaktır. Kamuoyundan ricamız, Mersin İdmanyurdu taraftarını Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a karşı kışkırtmak isteyenlerin bu haksız karalama ve iftiralarına asla itibar etmemeleridir."