Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Mardin’de açıklanan Yeni GAP Eylem Planı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Mardin Milletvekili aday adayı Süleyman Çelik, "Kalkınmanın yolu GAP’tan geçiyor" dedi.
Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün Mardin’de açıklanan Yeni GAP Eylem Planı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Yeni GAP Eylem Planı’nı Mardin’de açıklamış olmasının önemli olduğunu belirten Çelik, "Yeni GAP Eylem Planı’nı açıklamak için Mardin’i seçen Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na tüm Mardin halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Başbakan Davutoğlu’nun Mardin’i seçmesi buraya verdiği ehemmiyeti gösteriyor. Bizler GAP’ı önemsiyoruz, çünkü kalkınmasının yolu GAP’tan geçiyor" diye konuştu.
Yeni GAP Eylem Planı’nın hayata geçirilmesiyle bölgenin kaderinde ciddi bir değişimi ve dönüşümü sağlayacağını dile getiren Çelik, projenin bölgeye hayat vereceğine dikkat çekti. Çelik, "GAP yalnızca tarımsal üretimi artırmakla kalmayacak, tamamlanmasıyla istihdam kapısı açacak. GAP bölgesindeki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerimizde gelir düzeyi yükselecek, istihdam kapısı sonuna kadar açılacak ve halkımızın refah seviye artacaktır. Ben, bölgenin en büyük sorununun istihdam olduğunu ve GAP ile birlikte bu sorunun çözüleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
Çelik, bölgede özelikle çiftçilerin yaşadığı elektrik sorunun da GAP ile birlikte Mardin-Ceylanpınar ana kanalına verilecek su ile kendiliğin çözüleceğini sözlerine ekledi.