Safranbolu’dan Kastamonu’ya Flexibl Üreterorenoskop lazer yöntemiyle böbrek taşı ameliyatı olmaya gelen hasta, bir günde taburcu oldu.
Böbrek taşı rahatsızlığından dolayı uzun zamandır ağrılar çeken Kenan Günal (33), Karabük’ün Safranbolu ilçesinden Kastamonu’ya gelerek, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde Flexibl Üreterorenoskop ve lazer sistemiyle ameliyat oldu. Böbrek taşından tamamen kurtulan Günal, bir gün sonra taburcu edildi.
Karabük’te böbreğinde taş olduğu teşhis edilen Safranbolulu Kenan Günal, Flexibl Üreterorenoskop ve lazer sistemiyle Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde ameliyat edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Kemal Küçük’ün gerçekleştirdiği ameliyatın ardından böbreğindeki 1.5 santimlik taş, tek seansta toz haline getirildi. Günal, lazer sistemiyle olduğu ameliyatın ardından bir gün sonra taburcu oldu.
Ameliyattan önce ve sonra herhangi bir ağrı duymadığını belirten Kenan Günal, “Çok konforlu bir şekilde ameliyat oldum. Sorunumdan kurtuldum. Bir gün sonra taburcu olmam ve vücudumda herhangi bir kesik ya da delik açılmadan bu işlemin gerçekleştirilmesi beni çok memnun etti” diye konuştu.